Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’den 800 Milyar SHIB Taşındı: Balinalar Çöküşten Hemen Önce Harekete Geçti

Kripto para borsası FTX’i çöküşe götüren süreçte yatırımcılar varlıklarını borsadan çekmeye devam ediyor. FTX’in para çekme işlemlerini durdurmasından hemen önce 800 milyar SHIB farklı cüzdanlara aktarıldı. 

FTX geçtiğimiz 48 saat boyunca unutulmayacak olaylara ev sahipliği yaptı ve işin sonunda borsa para çekme işlemlerini durduracak noktaya geldi. On-chain verilerine göre para çekme işlemleri durdurulmadan önce balinalar yaklaşık 800 milyar SHIB (yaklaşık 8 milyon dolar) çekimi yaptı.

Varlıklarını çekemeyeceğinden endişelenen anonim bir kullanıcı birçok farlkı işlem sonucunda FTX borsasındaki yatırımlarını boşaltarak farklı cüzdanlara aktardı. 800 milyar dolara yakın SHIB, 3 transferde hızlı bir şekilde anonim cüzdanlara aktarıldı. Adeta yangından mal kaçırma operasyonunu andıran bu transferlerin miktarı 502 milyar, 108 milyar ve 183 milyar olarak kayıtlara geçti.

502 milyar SHIB çekim işlemi yapan cüzdanın içerisinde 500 milyara yakın SHIB daha yer alıyordu. Bu çekim işleminin de FTX’den gerçekleştiren balinanın, 1 trilyondan fazla SHIB’i bulunuyor.

Dün akşam saatlerinde para çekme işlemlerini durduran FTX, kısa süreli kesintinin ardından tekrardan para çekme işlemlerini başlatmıştı. Bu çalkantılı sürecin ardından FTX, borsanın Binance’e satışı ile ilgili paylaşım yapmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!