Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra (LUNA) CEO’su Do Kwon Binance-FTX Anlaşmasını ve FTT Düşüşünü Değerlendirdi

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in FTX’i satın alma kararı üzerine kripto para piyasaları karıştı. Terra’nın (LUNA) CEO’su Do Kwon yaşananları değerlendirdi. 

Do Kwon 8 Kasım tarihinde katıldığı bir programında, Binance ve FTX arasında yaşananları ve FTT Token’ın %70’in üzerinde değer kaybederek 2,5 dolara kadar düşmesini yorumladı. Do Kwon, böyle durumlarda kriz yönetiminin oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

Programda yer alan bir diğer konuk Martin Shkreli, Binance’in FTX’i satın almasının işe yarayacağında şüphe duyduğunu belirterek FTX’in bilanço açığının tahmin edilenden daha büyük olabileceğini öne sürdü. Shkreli, menkul kıymetler dolandırıcılığı suçundan mahkumiyet almadan önce piyasada “Pharma Bro” olarak biliniyordu.

Do Kwon, şirketin satış fiyatının makul bir iskonto ile gerçekleştiğini varsaydığını belirterek Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) devreye girmesi ve kullanıcıların bütünleştirmesi durumunda FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’ın endişelenmesi gereken bir durumunun olmayacağını ifade etti. Do Kwon’a göre Bankman-Fried satıştan sonra başka bir şeyler ile uğraşacak.

Ancak Kwon’a Bankman-Fried’ın yeni girişimine yatırım yapıp yapmayacağı sorulduğunda pek yatırım yapma taraftarı olmadığını ve bunu söylemek için henüz çok erken olduğunu belirtti.

Öte yandan, Martin Shkreli yayın sırasında Do Kwon’a hapishanenin sanıldığı kadar kötü bir yer olmadığını söyledi. Sürekli kaçak olmadığını vurgulayan Do Kwon ise cevap olarak “Bunu öğrendiğim iyi oldu.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!