Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Hamlelerine Hız Verdi: Güvenlik Fonu (SAFU) Tekrardan 1 Milyar Dolara Yükseltildi

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), yaşanan son olaylar sonrasında olası krizlere karşı önlem amaçlı borsanın güvenlik fonunu tekrardan 1 milyar dolar seviyesine getirdiklerini söyledi.

Kripto para piyasasında yaşanan düşüş ile birlikte Binance’in kullanıcılar için oluşturduğu 1 milyar dolarlık Güvenli Varlık Fonu (SAFU) da değer kaybetti. Kripto para borsası FTX’in yaşadığı bilanço problemleri ve ardından gelen yıkımdan kaynaklı tedirgin olan kullanıcıları rahatlatmak amacıyla CZ, bu fonu tekrardan 1 milyar dolar seviyesine ulaştırdıklarını duyurdu.

Binance CEO’su CZ yaptığı açıklamada, olası bir kriz anı için ellerinde 1 milyar dolarlık sigorta fonuna sahip olduklarını ve yatırımcıların varlıklarının güvende olduğunu ifade etti..

Binance’in oluşturduğu sigorta fonu BUSD (Binance USD), Binance Coin (BNB) ve Bitcoin (BTC) içeriyor. Sigorta fonunda 700 milyon dolarlık BUSD ve BNB’nin yanı sıra 300 milyon dolar değerinde Bitcoin bulunuyor.

The Block verilerine göre Binance, hacmini yitiren fonu 1 milyar dolarlık konuma geri taşımak için 194.500 BNB (62 milyon dolar) ve 8.325 Bitcoin (153 milyon dolar) olmak üzere toplamda 215 milyon dolarlık likidite eklemesi gerçekleştirdi.

Fiyat dalgalanmalarından korunmak ve kriz anlarında likidite sağlayabilmek için ayrılmış bu fon, borsanın soğuk cüzdanları ya da kullanıcı varlıklarından bağımsız bir kaynak olarak tutuluyor. Söz konusu sigorta fonu, kullanıcıların alım satım ücretlerinin belirli bir yüzdesi ile beslenmeye devam ediliyor. Fonun değeri piyasaya şartlarına göre esnek bir şekilde hareket ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!