Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den 53 Bin Bitcoin (BTC) Transferi: Cüzdan Düzenlemesi Mi? Çıkış Mı?

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’e ait cüzdanlarda gözlemlenen yüklü miktarda Bitcoin (BTC) çıkışı, kısa süreliğine yatırımcılar arasında komplo teorilerinin üretilmesine neden oldu.

On-chain verilerine göre Binance cüzdanlarından yaklaşık 879 milyon dolar değerinde 53 bin BTC çıkışı gözlemlendi. FTX iflasının ardından merkezi borsalara olan güvenin azalması ile birlikte borsalardan yüklü miktarlarda varlık çıkışı başlamıştı.

Fakat söz konusu transferlerin on-chain üzerindeki teyidinin ardından çıkış işlemlerinin borsa içindeki bir düzenlemeyle ilgili olduğu anlaşıldı. Bu noktada Binance tarafından ya iç cüzdan düzenlemesi yapıldı ya da rezerv kanıtı olarak kullanılan bir soğuk cüzdana Bitcoin aktarımı gerçekleşti.

Haberin kaleme alındığı andan yaklaşık 5 saat önce gerçekleşen 53 bin BTC’lik bu işlem hakkında Binance tarafından henüz bir açıklama gelmedi. Twitter üzerinden bazı kullanıcılar olay netleşmeden önce Binance’in hacklendiğine dair gerçeği yansıtmayan teoriler üretti.

Binance, geçtiğimiz günlerde yaşanan FTX iflasının ardından tam rezerv kanıtı ve şeffaflık konusunda ciddi adımlar atmıştı. Soğuk cüzdanlarında bulundurduğu tüm varlıkları zaman içerisinde Merkle Ağacı sistemi ile ispatlayacağını belirten Binance, beraberinde diğer borsalarında bu konuda adım atmasına öncülük etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!