Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’e Göre “Kripto Kışı” 2023 Yılının Sonuna Kadar Sürebilir

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, FTX iflası ve doların güçlü pozisyonunu koruması nedeniyle kripto kışının 2023’ün sonuna dek sürebileceğini öne sürdü.

Coinbase resmi web sitesi üzerinden yayınladığı yakın tarihli bir raporda, FTX iflasının yatırımcıların kripto para sektörüne olan güveninin sarsılmasına neden olduğunu belirtti. Şirket piyasaya olan güvenin tekrar inşa edilmesinin birkaç ay sürebileceğini bu nedenle kripto kışının biraz daha uzayabileceğini ifade etti.

Öte yandan borsa, 2023’ün ilk çeyreğinde gerçekleşmesi muhtemel yüksek resesyon ihtimalinin de “geleneksel risk varlıkları tarafından” dikkate alınması gereken bir senaryo olarak bulunduğunu bildirdi.

Raporda yer alan bilgilere göre 2022’nin Mayıs ve Haziran aylarında kaldıraçlı işlemlerin azalmasıyla piyasa daha sağlıklı bir görünüme kavuşurken FTX iflası ortaya çıkan olumlu tabloyu alt üst etti. Yine de kripto para piyasasının büyük ölçüde ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz oranlarında izlediği yola göre pozisyon alması bekleniyor.

Öte yandan raporda, diğer ülkelerin ekonomilerini canlandırmak için likidite enjekte ettiği göz önünde bulundurulduğunda “güçlü doların” risk varlıklarına olan yatırımı zorlaştırmasına rağmen USD’nin güçlü kalma eğiliminin kırılganlaştığı iddia edildi.

Şirket zaman içerisinde kripto para piyasasında kaybedilen güvenin geri tahsisi ve risk varlıklarına olan ilginin artış sürecini göz önünde bulundurduğunda kripto kışının 2023 yılının sonuna doğru sona erebileceğini öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!