Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

El Salvador Başkanı Nayib Bukele’den Yeni Bitcoin Hamlesi: Her Gün 1 BTC

Bitcoin’i (BTC) yasal para birimi olarak kabul eden El Salvador’un Devlet Başkanı Nayib Bukele, yarından itibaren her gün 1 BTC satın alacaklarını duyurdu.

Nayib Bukele tarafından paylaşılan bir Twitter gönderisinde, El Salvador ülke hazinesinin yarından itibaren her gün 1 BTC alımı yapacağı belirtildi. Bitcoin’i yasal para birimi ilan ettiği günden bu yana sürekli çarpıcı şekilde gündeme gelen Başkan Bukele, son dönemde yaşanan çöküşler ile birlikte sert eleştirilerin odağında yer aldı. Her açıklamasında bu günlerin geçeceğine ve gelecekte Bitcoin’in ve fiyatının başarılı noktalara geleceğine değinen Bukele, bu kararlı tavrını korumaya devam ediyor.

Başkan Bukele’nin bu hamlesine TRON ağının kurucusu Justin Sun‘dan da destek geldi. Bukele’nin gönderisini retweet ederek açıklamada bulunan Sun, Bukele’nin günlük 1 BTC satın alma girişimine katılacaklarını ve TronDAO olarak yarından itibaren her gün 1 BTC alımı yapacaklarını açıkladı.

Geçtiğimiz yılın eylül ayında Bitcoin’i yasal para birimi ilan eden El Salvador, geçen yaklaşık 1 yıllık süre zarfı içerisinde %50’den fazla zarar etti. Ülke genelinde Başkan Bukele’ye karşı protestolar görülse de hükümet şimdilik Bitcoin konusundaki net tavrından geri adım atmadı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saatlik periyotta %1,6 değer kaybeden Bitcoin, haberin kaleme alındığı sıralarda 16.593 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!