Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Milyarder 250 Bin Dolarlık Bitcoin (BTC) Tahmininin Arkasında Duruyor: Tarih Verdi

ABD’li ünlü risk sermayesi yatırımcısı ve milyarder Tim Draper, defalarca tekrarladığı 250 bin dolarlık Bitcoin (BTC) tahmini konusunda olumlu tavrını sürdürüyor.

Tim Draper Cointelegraph’a verdiği yakın tarihli bir röportajda, 250 bin dolarlık tahmininin arkasında durduğunu söyledi ve FTX çöküşünün Bitcoin’in başarısıyla hiçbir ilgisinin olmadığını belirtti. Draper, FTX tarafından körüklenen ve devam eden kripto para piyasasındaki krize rağmen Bitcoin’in 2023’te 250.000 dolara ulaşacağına dair iyimser tahminini korumaya devam ediyor:

Fiyat tahmininde bir değişiklik yok. Gelecek yılın başlarında hala 250.000 dolar olacağını düşünüyorum.

FTX’in Bitcoin’in aksine merkezi bir yapı olduğunu belirten Draper, bu tür özensiz merkezi yapıların bu tür bir sonla buluşmasının kaçınılmaz olduğunu düşünüyor. Milyarder yatırımcı, FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried‘a atıfta bulunarak şu ifadelere yer verdi:

FTX merkeziydi ve tek bir kurucuya bağlıydı. Bir para birimi merkezileştirildiğinde tek bir başarısızlık noktası vardır ve bu noktada manipüle edilebilir. Bence bu fiyasko çok daha fazla Bitcoin maksimalistini ortaya çıkaracak. İster kripto ister itibari para olsun, paranızın merkezi bir sistemde güvende olmadığını unutmayın.

Draper 2015 yılında Bitcoin’in 10 bin dolara ulaşacağını tahmin etmiş ve bu öngörüsü gerçekleşmişti. İlk olarak 2018 yılında 250 bin dolarlık tahminini paylaşan Draper, süreç içerisinde yaşanan ayı ya da boğa sezonuna aldırış etmeden tahmininin arkasında durdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!