Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Borsalardan Cüzdanlara Çekilen Bitcoin (BTC) Rekor Seviyede: Boğa Hazırlığı Mı? Güvenlik Mi?

On-chain analiz platormu Glassnode, borsalardan Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) çıkışlarının artarken stablecoin girişinin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını raporladı.

Son günlerde yaşanan FTX krizi ve birbiri ardına gelen söylentiler üzerine kripto para yatırımcıları varlıklarını borsalardan soğuk cüzdanlara çekiyor. Glassnode tarafından açıklanan son verilere göre borsalardaki çıkış aylık 106 Bitcoin seviyesine ulaşırken verilere göre bu durum daha önce 3 kez daha gözlemlenmişti.

Şirketin aktardığı verilere göre bu hacimde bir Bitcoin çıkışı daha önce Nisan 2020, Kasım 2020 ve Haziran-Temmuz 2022‘de görüldü. Büyük yatırımcıdan en küçük yatırımcıya kadar herkesin Bitcoin’lerini hareket ettirdiği bu dönemlerin ise tesadüf olamayacak kadar ilginç dönemlerle kesiştiklerini belirtmek gerekiyor.

Nisan 2020 de yaşanan bu çıkışlar covid-19 pandemisinin ilk reaksiyonu olan korku ve panik döneminden hemen 1 ay sonra gerçekleşmişti. Bu hareketliliğin ardından birkaç ay sonra ise merkeziyetsiz finans (DeFi) ürünleri bir boğa sezonuna girmişti. Kasım 2020 tarihi ise Aralık 2020 de başlayan büyük boğa koşusunun hemen öncesindeki verilere işaret ediyor. Bu ilk iki veri yükseliş öncesi döneme işaret etse de Haziran-Temmuz 2022 ise Terra (LUNA) çöküşü sonrası panik yapan yatırımcıların Bitcoin çekme işlemlerini ortaya koyuyor.

Öte yandan FTX iflasının ardından borsalara 1,04 milyar dolar değerinde stablecoin girişi gözlemlendi. Bu durum borsalarda yer alan stablecoin varlıkların tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı anlamına geliyor.

Binance CEO’su ve MicroStrategy’den Michael Saylor’da insanların bu tutumlarına katıldıklarını ifade etti. CEO CZ bir açıklamasında “öz saklama temel bir insan hakkıdır” dedi. Michael Saylor ise verdiği bir röportajda kendi kendine saklama yönteminin merkezi üçüncü tarafların güçlerini kötüye kullanmalarını engellediğini söyledi:

Kendi kendine saklama olmayan sistemlerde, saklama görevlileri çok fazla güç biriktirir ve sonra bu gücü kötüye kullanabilirler. Dolayısıyla, öz saklama bu geniş orta sınıf için çok değerlidir, çünkü sistemdeki diğer tüm aktörler üzerinde şeffaflık ve erdem sağlamak için sürekli rekabet halinde olmalarına neden olan bu kontrol ve denge gücünü yaratma eğilimindedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!