Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’in Yeni CEO’sundan Çarpıcı Sözler: Böyle kötü yönetilen bir işletme görmedim

İflas başvurusunda bulunan FTX’in yeni CEO’su Jhon J. Ray, kurucu ve eski CEO Sam Bankman-Fried’i (SBF) benzeri görülmemiş kötü bir yönetim ile itham etti.

Delawera mahkemesinde 17 Kasım tarihinde paylaşılan belgede, Jhon Ray’in FTX’in geçmişi hakkındaki yorumları yer aldı. Ray, üst düzey yönetim ekibinin deneyimsizliğini ve kayıt tutma konusundaki zafiyetlerini dile getirdi.

Kariyeri boyunca burada olduğu kadar başarısız başka bir işletme görmediğini ifade eden Ray, şirkette güvenilir finansal kayıtların yokluğundan bahsetti. CEO, tehlikede olan sistem bütünlüğünden çok küçük ve deneyimsiz bir grubun sorumlu olduğunu ve ilgili yetkililerin, bilgisiz ve potansiyel olarak tehlikeye atılmış bireylerden oluştuğunu belirtti.

Şirketin fonların kötüye kullanımını gizlemek amacıyla yazılımlar kullandığını belirten CEO, FTX’in kurumsal varlıklarının çalışanların ve danışmanların ihtiyacı için herhangi bir kayıt tutulmadan harcandığını söyledi. Ayrıca herhangi bir ödeme sırasında kayıt tutulmaksızın ilgili personele varlığın aktarıldığı da çalışmalar sonucunda ortaya çıktı.

Mahkeme tarafından yeni CEO Jhon J. Ray’den, kurumsal normlar dikkate alınmadan inşa edilmiş düzinelerce şirketten oluşan bu karmaşık yapıyı çözmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!