Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Almanya Başarısızlığı Hakkında Çarpıcı İddia: CZ Yüzünden!

Binance’in geçtiğimiz günlerde çekildiğini açıkladığı Almanya’da regülatör kurum BaFin’den kurucu Changpeng Zhao’yu (CZ) işaret eden cevap geldi.

The Wall Street Journal (WSJ) konuya aşina kaynakların ifadelerine ve kendi gördüğü belgelere dayandırdığı 28 Temmuz tarihli haberinde yer alan iddialara göre Almanya Bankalar Düzenleme ve Denetleme Kurum (BaFin) dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in lisans başvurusunu, CZ ve borsanın karmaşık yapısı ile ilgili duydukları endişeler nedeniyle geri çekmesini tavsiye etti.

Binance 26 Temmuz tarihinde yaptığı açıklamada, BaFin’e yaptığı lisans başvurusunu geri çektiğini açıklamıştı. Ancak borsanın açıklamalarında regülatörden başvurunun geri çekilmesine yönelik bir tavsiye verildiği yer almamıştı.

WSJ’nin ele aldığı iddialara göre BaFin, borsanın karmaşık yapısı nedeniyle denetleme konusunda çeşitli endişelere sahip olduğunu belirtti. BaFin, borsanın yapısının regülasyonu engellediğini dile getirdi.

Ayrıca borsanın CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) “münasip ve yeterli” testini geçemeyeceği yönünde düşüncelerin de BaFin’e hakim olduğu vurgulandı. Verilen bilgilere göre bu test bir kişinin herhangi bir işletmeyi profesyonelce ve itibarlı bir şekilde yönetmeye uygun olup olmadığını inceliyor.

Öte yandan bir Binance sözcüsü, başvuruyu geri çektiklerini doğrulamasına karşın WSJ’nin ele aldığı iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Sözcü, başvurunun geri çekilme sebebinin Avrupa Birliği (AB) kripto lisans süreçlerine odaklanmak olduğu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!