Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Adalet Bakanlığı: SBF Yargılanmadan Önce Hapse Atılmalı!

İflas eden kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’ın (SBF) yargılanmadan önce hapse atılması için harekete geçildi.

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) savcıları tarafından geçtiğimiz günlerde sunulan sözlü bir talepte eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fired’in tutuklanması dile getirilmişti. Savcıların SBF’nin yargılanmadan önce tutuklanarak hapse gönderilmesine yönelik bu talebi, kısa süre önce mahkemeye sunulan yazılı bir başvuru ile somutluk kazanmış oldu.

SBF, geçtiğimiz süreçte eski iş arkadaşı ve Alameda Research’ün CEO’su Caroline Ellison‘ın günlüklerini New York Times ile paylaşmış ve adeta Ellison’un üzerine bir gölge düşürmüştü. Bununla birlikte savcılar tarafından sunulan iddialara göre SBF, Ellison hakkındaki makaleyi yazan muhabiri yüzlerce kez arayarak taciz etmiş ve mahkemeyle ilgilenen diğer gazetecilere de yüzlerce e-posta göndererek onları manipüle etmeye çalışmıştı.

SBF’nin bu hamlelerinin mahkemenin seyrini kötü yönde etkileyecek derecede manipülasyon ve kışkırtma içerdiğini vurgulayan federal savcılar, şansın ekim ayında çıkacağı duruşmaya kadar hapiste kalması gerektiğini vurguladı.

Yaklaşık iki günce sunulan sözlü taleplerin ardından konuya müdahil olan New York Güney Bölgesi Yargıcı Lewis Kaplan, SBF’yi direkt olarak hapse atmayı reddederek her iki tarafa da taleplerini yazılı olarak iletmeleri için süre tanımıştı. SBF’nin hapse atılıp atılmayacağına dair nihai kararın 3 Ağustos gününe kadar çıkması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!