Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Almanya’da Kripto Para Başvurusunu Geri Çekti: Daha Önce Veto Yemişti!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Almanya’da kripto para saklama hizmeti vermek için yaptığı lisans başvurusunu geri geçti.

Binance haziran ayının sonunda Almanya’nın regülatör kurumu BaFin (Almanya Bankalar Düzenleme ve Denetleme Kurumu) tarafından kripto para saklama hizmetleri sunabilmek için yaptığı lisans başvurusu reddedilmesinin ardından geri adım attı. Borsa tarafından kısa süre önce CoinDesk’e yapılan açıklamada, BaFin’e yapılan lisans başvurusunun geri çekildiği açıklandı.

Binance sözcüsü yaptığı açıklamada, Binance’in halen daha Almanya’ya lisans başvurusu yapma niyetinde olduğunu belirtirken düzenlemeler noktasında yaşanan değişikliklere uyum sağlamanın öncelikli olduğunu vurguladı.

Binance, BaFin başvurusunu proaktif olarak geri çektiğini teyit ediyor. Hem küresel piyasadaki hem de düzenlemelerdeki durum önemli ölçüde değişti. Binance hala Almanya’da uygun lisanslama için başvurma niyetindedir, ancak başvurumuzun bu değişiklikleri doğru bir şekilde yansıtması çok önemlidir.

Binance, geçtiğimiz aylarda Hollanda’dan lisans alamadığı için Güney Kıbrıs’tan ise Avrupa Birliği’nin MiCA mevzuatının gerekliliklerini yerine getirmeye odaklanabilmek için çekildiğini duyurmuştu. Binance’e ayrıca Belçika’dan durdurma emri gelirken Avustralya regülatörleri tarafından borsanın lisansı iptal edilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!