Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Afrika Ülkesi Kripto Para Borsalarını Yasaklamak Yerine Düzenleyecek: Yasa İmzalandı!

Afrika ülkesi Namibya’da hükümet, kripto para yasa tasarısını onayladığı duyurarak ülkede kripto para borsalarının faaliyet göstermesini engelleyen yasakları kaldırdı.

Namibya hükümeti 21 Temmuz tarihinde resmi yayınladığı resmi gazetede, 6 Temmuz tarihinde meclisten geçen ve kripto para borsalarını yasaklamak yerine düzenlemeye odaklanan yasa tasarısının 14 Temmuz tarihi itibariyle Başkan Hage Geingob tarafından imzalandığını bildirdi.

Namibya Sanal Varlıklar Yasası olarak adlandırılan yasa tasarısının yürürlüğe girmesiyle birlikte ülkede kripto para borsalarının faaliyet göstermesini engelleyen 2017 çıkışlı yasa kaldırılmış olacak.

Birçok konuya değinen yasanın ülkedeki kripto para borsalarının denetimine ve yatırımcı korumasına önem verdiği görüldü. Yasada, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele kapsamında çeşitli kurallar da yer aldı.

Yasada ayrıca kripto para hizmet sağlayıcılarının denetlenmesi için bir regülatör atanacağı bildirilirken kurallara uygun hareket etmeyen borsaların 671 bin dolar değerinde 10 milyon Namibya Doları (NAD) para cezasına ve 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceğine dikkat çekildi.

Yasanın resmi gazetede yayınlanmasına rağmen yürürlüğe gireceği tarihi Namibya Maliye Bakanlığı’nın belirleyeceği ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!