Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Yöneticisi: SEC’nin XRP Kararına İtirazı Zaferimizi Pekiştirir!

Ripple Labs hukuk sorumlusu Stuart Alderoty, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) davaya itiraz etmesi durumunda bu hamlenin Ripple zaferini onaylayacağını iddia etti.

Stuart Alderoty 26 Temmuz tarihli TechCrunch podcast’inde dikkat çeken ifadelerde bulundu. SEC ile Ripple arasındaki davayı işaret eden Alderoty, SEC tarafından yapılacak olası bir itiraz başvurusunun Ripple’ın düzenleyici kurum karşısındaki zaferini daha da pekiştirebileceğini öne sürdü.

SEC ve Ripple arasındaki davada, Ripple lehine çıkan ilk olumlu kararın ardından gözler davanın devamında yaşanacaklara çevrildi. Konuya aşina kişiler SEC’nin davayı temyiz mahkemesine taşıyabileceğini öne sürerken sonucun ne olabileceğine dair teoriler alevlendi.

Alderoty’nin açıklamasının satır aralarında yer alan şu ifadeler dikkatlerden kaçmadı:

Yargıcın bunu doğru anladığını düşünüyoruz. Bunun yasanın sadık bir uygulaması olduğunu ön görüyoruz. Bence bir temyiz mahkemesi bunu sadece onaylamakla kalmayacak, hatta belki daha da güçlendirecektir.

Mahkeme, Ripple tarafından yapılan perakende satışların menkul kıymet kapsamında olmadığını belirtmişti. Buna itiraz eden SEC avukatları, Ripple’ın perakende satışlarının menkul kıymet olarak kabul edilmesi gerektiğini ileri sürmüştü.

Geçtiğimiz günlerde konu hakkında açıklamada bulunan bir Ripple avukatı, SEC’nin davayı temyize taşıması durumunda Yargıç Tores tarafından alınan ilk kararın değişmeyeceğini savunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!