Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Avukatı Anlattı: SEC Mahkemenin XRP Kararına İtiraz Ederse Ne Olacak?

Ripple (XRP) avukatı John Deaton, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) XRP kararını temyize götürmesinin dahi çok kötü bir haber olmayacağını belirtti.

Geçtiğimiz haftalarda görülen SEC-Ripple davasında Yargıç Analisa Torres, bazı senaryolarda XRP satışının menkul kıymet sayılmayacağına kanaat getirmişti. SEC’nin hakkındaki memnuniyetsizliğini dile getirdiği kararın daha sonrasında SEC-Terraform davasında Terra cephesi tarafından emsal karar olarak gösterilmesi üzerine regülatör, kararı temyize götüreceğine dair ciddi sinyaller vermişti.

Bunun üzerine Ripple avukatı Jhon Deaton 23 Temmuz tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, SEC’nin XRP kararını temyize götürse dahi bu durumun Ripple için çok kötü bir durumu temsil etmeyeceğini dile getirdi.

Temyiz mahkemesinin en az iki yıl süreceğini dile getiren Deaton, bu süreçte Yargıç Torres tarafından alınan kararların uygulanmaya devam edeceğini belirtti. Avukat ayrıca temyiz mahkemesinin bazı konularda Yargıç Torres’in hatalı karar verdiğine hükmetse dahi SEC’nin borsalarda yapılan XRP satışları konusunda kazanmış sayılmayacağını dile getirdi. Ayrıca Deaton bu doğrultuda, temyiz mahkemesinin böyle bir kararda bulunmasını beklemediğini de açıklamalarına ekledi.

Temyiz mahkemesi Torres’in Howey’in 3 numaralı şartının (üçüncü tarafların çabasına bağlı kar beklentisi) tatbikiyle ilgili hatalı olduğunu söylese dahi (ki bunu yapacaklarını sanmıyorum) bu SEC’nin borsalara yapılan satışlar konusunda kazandığını göstermez. Bu durumda Torres Howey’in diğer iki şartını uygulayıp aynı kararı tekrar verebilir.

Bunun yanı sıra Deaton, davanın bağlı olduğu New York Bölge Mahkemesi’nde Yargıç Torres’e karşı bir muhalefetle karşılaşılabilse dahi Temyiz Mahkemesi’nde (2. Daire) karara karşı bir muhalefet ihtimalinin daha düşük olduğunu ima etti. Avukat bu noktada Coinbase dosyalarının da kendi tezini destekler yönde olduğunu dile getirdi.

Bu kapsamda Deaton, işlerin SEC için oldukça zor olduğunu dile getirerek XRP kararının temsil ettiği zaferin hafife alınmaması gerektiğini söyledi.

Öte yandan eski SEC İnternet İcra Dairesi yetkilisi John Reed Stark XRP kararının sağlam bir temele oturtulmadığını bu yüzden temyiz edilme olasılığının yüksek olduğunu söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!