Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’e Kripto Hizmetleri İçin Alman Regülatörden Veto!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Almanya’da kripto para saklama lisansı başvurusu için finansal regülatör BaFiN’den veto yedi.

Yerel bir ajansın 29 Haziran tarihinde konuya aşina kaynakların ifadesine dayanarak yayınladığı habere göre Binance’in Almanya’da kripto para saklama hizmetleri sunabilmek için yaptığı lisans başvurusu, BaFin (Almanya Bankalar Düzenleme ve Denetleme Kurumu) tarafından reddedildi.

Kararın kesinliği hakkında net bir açıklama yapılmazken ret kararının süregelen denetlemelere dayanan bir niyet olabileceğinin de altı çizildi.

BaFin, yetkili makamın şirketler ve devam eden süreçler hakkında yorum yapmadığını belirtirken konuya dair demeç veren bir Binance sözcüsü, regülatörler ile aralarında geçen süreçler hakkında bilgi paylaşımı yapmadıklarını ancak Almanya regülasyonlarını karşılama konusunda çalışmalarına devam ettiklerini bildirdi.

Almanya’da faaliyet gösteren en büyük kripto para borsalarından biri olarak bilinen Binance’e verilen ret kararı sonrasında gözler geçtiğimiz günlerde dijital varlık lisansına başvuran Deutsche Bank’e çevrildi. Banka, 20 Haziran tarihinde BaFin’e lisans için başvuruda bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!