Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alman Bankacılık Devinden Önemli Kripto Atılımı: Lisans İçin Resmen Başvurdu!

Dünyanın en büyük bankaları arasında yer alan Alman Deutsche Bank, Almanya’nın regülatör kurumu BaFin’e dijital varlık lisansı başvurusunda bulundu.

Bloomberg tarafından aktarılan habere göre Deutsche Bank, kripto para hizmetlerini de kapsayan dijital varlık lisansısı için BaFin’e (Alman Bankalar Düzenleme ve Denetleme Kurumu) başvuru yaptı. Banka söz konusu lisansı alabilirse kripto para birimleri dahil olmak üzere müşterilerine dijital varlıklar için saklama hizmeti sunabilecek.

Deutsche Bank’in ticari bankacılık birimini yöneten David Lynne 20 Haziran günü yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Dijital varlıklarımızı ve saklama işimizi geliştiriyoruz. Almanya’nın menkul kıymetler denetleme kurumuna atıfta bulunarak, dijital varlık lisansı için Bafin’e başvurumuzu yeni yaptık.

Deutsche Bank, Almanya’nın en büyük ve en tanınmış bankalarından biridir ve dünya genelinde çok sayıda şubesi bulunuyor.

BaFin lisansına sahip olmak bir şirketin veya bireyin Almanya’daki müşterilere hizmet sunarken dürüst ve şeffaf olduğunu, yasaları ve düzenlemeleri takip ettiğini ve müşterilerin çıkarlarını koruduğunu gösterir. Bu, müşterilere hizmetlerin kalitesi ve güvenilirliği hakkında bir derece güvence sağlar.

Geçtiğimiz dönemde Alman bankacılık devi DekaBank, kurumsal müşterilere yönelik kripto para hizmeti sunmak amacıyla BaFin’e başvuru yaparak gündeme gelmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!