Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alman Bankacılık Devi Kripto Para Hizmeti Sunacak: Yeni Ortaklık Duyuruldu

Alman bankacılık devi DekaBank, kurumsal müşterilere yönelik kripto para hizmeti sunacağını açıkladı.

Yönetimi altında 390 milyon dolar varlık bulunan DekaBank yaptığı resmi açıklamada, kurumsal müşterilerine Bitcoin dahil olmak üzere kripto para hizmetleri sunmak için İsviçre merkezli kripto para şirketi Metaco ile ortalık kurduğunu duyurdu. DekaBank, kripto para saklama ve varlık yönetimi operasyonlarını yürütmek için Metaco’nun saklama teknolojisinden yararlanacak.

DekaBank kurduğu bu ortalık sayesinde Societe Generale ve Citibank gibi öncü bankaların Metaco’dan aldığı hizmete ortak oldu.

DekaBank’ın dijital varlıkların saklanmasından sorumlu yöneticisi Andreas Sack konu ile ilgili yaptığı açıklamada, dijital varlıkları “gelecekte rol oynayacak radikal unsurlar” olarak nitelendirdi:

Dijital varlıklar geleceğin kritik bir parçası, para birimlerinden gayrimenkule kadar varlıkların nasıl temsil edileceğine dair radikal yeni bir yol. Bugün kurumsal yatırımcılarımıza ve Almanya’daki milyonlarca insana bu dönüşüm fırsatına erişim sağlamanın bir yolunu hazırlıyoruz.

Öte yandan DekaBank’ın sunacağı kripto para hizmetlerinin yasal olarak faaliyete geçebilmesi için ülkenin finans piyasaları düzenleyicisi Alman Bankalar Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BaFin) lisans alması gerekiyor. Son raporlara göre bankanın onay süreci halen daha devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!