Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong’dan Stablecoinlere Lisans Şartı Geliyor: Algoritmiklere Geçit Yok!

Hong Kong Para Otoritesi (HKMA), kripto paralar ve stablecoinler için sıkılaştırılmış yeni bir düzenleyici çerçeve sunmaya hazırlanırken ülkede algoritmik stablecoinlere izin verilmeyeceğini bildirdi.

HKMA tarafından 31 Ocak tarihinde sunulan bir raporda, kripto paralar ve stablecoinlere yönelik yeni regülasyonlar hakkında önemli detaylar gün yüzüne çıktı. Stablecoinler için en geç 2024 yılına kadar zorunlu lisans talep edileceğini belirten HKMA, algoritmik stablecoinlere ülke içerisinde izin verilmeyeceğini bildirdi.

HKMA söz konusu kararları Binance‘in yanı sıra Hong Kong’un en büyük metaverse şirketi Animoca Brands, Çin’in önde gelenlerinden Alibaba, ödeme devleri Mastercard ve Visa gibi sektörün öncü isimlerinin yer aldığı 58 farklı yetkili kurumun geri bildirimine dayanarak verdi.

Alınan yeni kararlar, 2023 ve 2024 yılları içerisinde mevcut yasalarda yapılacak değişiklikler ya da yeni bir mevzuat ile hayata geçecek. Yeni lisans zorunluluğu, hem faaliyetlerini doğrudan Hong Kong’da yürüten ihraççılar hem de ürünlerini ülke halkına aktif olarak pazarlayan şirketler için zorunlu olacak.

HKMA, getirilecek bu zorunlu lisansla birlikte ilk aşamada stablecoin ihraççılarının dolaşımdaki kripto miktarıyla eşleşen miktarda itibari para rezervi tutmasını ve projelerin stabilizasyonunu sağlamayı amaçlıyor.

Raporda, stablecoinlerin her zaman teminatlı bir şekilde tutulması gerektiği vurgulanırken Terra (LUNA) çöküşüne yol açan TerraUSD (UST) gibi algoritmik stablecoinlere kesinlikle izin verilmeyeceğinin altı çizildi.

Rezerv varlıklar yüksek kalitede ve yüksek likiditede olmalıdır. Değerini arbitraj veya algoritmaya dayalı olarak elde eden stabilcoinler kabul edilmeyecektir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!