Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano Tabanlı Stablecoin Djed Resmi Olarak Piyasaya Sürüldü

Cardano (ADA) ağının geliştiricilerinden Coti (COTI) ve Input Output (IOG) tarafından ortaklaşa yürütülen algoritmik stablecoin projesi Djed (DJED) bugün piyasaya sürüldü.

Coti ekibi tarafından 31 Ocak tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, son güvenlik testlerinin tamamlanan Cardano tabanlı stablecoin DJED’in resmi olarak piyasaya sürüldüğü duyuruldu.

1 yılı aşkın bir geliştirme sürecinin ardından üzerinde piyasaya sürülen ve Cardano ağının yerel kripto parası ADA ile desteklenen stablecoin’in rezerv para birimi olarak Shen (SHEN) kullanılacak. Ayrıca SHEN sahipleri için ekstra ödüller dağıtılacağı da verilen bilgiler arasında yer aldı.

Öte yandan DJED’in ADA ile %400 ila %800 arasında bir teminat oranına sahip olarak aşırı teminatlandırmış stablecoin statüsünde faaliyet gösterdiği belirtildi. Bu yönüyle Dai’ye (DAI) benzetilen DJED, DAI’nin aksine bir basım ve yakım  mekanizmasına sahip bulunuyor.

Piyasaya sürülmesinin ardından Cardano ekosistemindeki 40’tan fazla merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolüyle entegre edilmesi beklenen DJED, merkeziyetsiz kripto para borsaları (DEX) MinSwap, Wingriders ve MuesliSwap tarafından destekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!