Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu İki Büyük Altcoin, Ay Başından Beri 2x Yaptı

Bitcoin (BTC) fiyatı 30 gün içerisinde %30’dan fazla yükselmişken, Decentraland (MANA) ve The Sandbox (SAND) fiyatları ay boyu iki kat yükseliş sergiledi.

Her ikisi de birer metaverse platformu olan Decentraland ile The Sandbox kullanıcıları, bu platformları sanal arsa almak için kullanabiliyor.

Bu iki platformun tokenları arasında, MANA’nın aylık performansı daha çok ön plana çıkıyor.

CoinGecko verilerine göre 1 Ocak’ta 0,299 dolardan işlem gören MANA, dün 0,80 dolara kadar yükseldi. Yine de bu sayı, MANA’nın Kasım 2021’deki 5,85 dolarlık zirve fiyatından hala çok uzakta.

Buna karşın, bu yılın başında 0,38 dolardan el değiştiren SAND token, benzer şekilde dün 0,80 dolara kadar yükseldi. SAND de Kasım 2021’de 8,40 dolara çıkarak kendi rekorunu kırmıştı.

Bitcoin ile ether’in (ETH) ay boyu %30’dan fazla değer kazanmış olması, altcoin piyasasına da hareketlilik getirmiş olabilir. Ancak MANA ve SAND fiyatlarında görülen bu sert yükselişin nedenini tam olarak söylemek güç.

MANA’nın bu ayın başında günlük yaklaşık 40 milyon dolarlık bir işlem hacmi varken, bu sayı ayın ortasına gelindiğinde 1,1 milyar dolara ulaştı. SAND’in günlük işlem hacmi ise yıl başıdna yaklaşık 95 milyon dolarken, geçen süreç içerisinde 795 milyon doların üstüne ulaştı.

The Block Research analistlerinden Steven Zheng, MANA ve SAND fiyatlarındaki bu artışın, piyasadaki metaverse trendinden kaynaklanıyor olabileceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!