Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’de Dönüşüm Başladı Mı? Alibaba’ya Kripto Para Dostu Başkan!

Çinli dev e-ticaret platformu Alibaba’nın yeni yönetim kurulu başkanı kripto para ve Web3 desteğiyle öne çıkan Joseph Tsai oldu.

Alibaba tarafından 20 Haziran Salı günü yapılan açıklamada, şirketin kurucularından Joseph Tsai‘nin eylül ayından itibaren yönetim kurulu başkanlığı görevini üstleneceği beyan edildi. Joseph Tsai, geçtiğimiz dönemde kripto paraları sevdiğine dair paylaşımları ve aktif Web3 yatırımlarıyla öne çıkan bir isim olarak tanınıyor.

Yeni karar doğrultusunda şirketin yönetim kurulu başkanı Tsai olurken CEO da Eddie Yongming Wu olarak belirlendi. Her iki atama da 10 Eylül 2023 tarihinde yürürlüğe girecek.

Joseph Tsai 2021 yılındaki bir sosyal medya gönderisinde,Kriptoyu seviyorum ifadelerine yer vererek dikkat çekmişti. Tsai o dönemde bu gönderi hakkında yöneltilen detaylı sorulara yanıt vermemeyi tercih etti.

Öte yandan haber ajansı South China Morning Post’un Ocak 2023’te bildirdiği üzere Tsai’nin aile ofisi olarak kullandığı Blue Pool Capital, FTX’in azınlık hissedarıydı ve iki fon toplama turuna da katıldı. Bu durum o dönemde bilinmiyordu ve ancak FTX’in mahkeme belgelerinde ortaya çıktı.

Bunlara ek olarak Joseph Tsai, 2022 yılının Şubat ayında Polygon’un (MATIC) finansman turuna ve NFT platformu Artifact Labs‘ın geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleşen finansman turunda aktif yatırımcı olarak yer almıştı. Ayrıca Tsai, Web3 spor platformu Fast Break Labs‘ın bağış toplama etkinliğine de katkıda bulunmuştu.

Çin ve Hong Kong cephesinin son dönemde kripto para dostu adımlarına paralel olarak Alibaba’nın Tsai’yi başa geçirmesi kripto para dostu bir dönüşümün habercisi olarak yorumlandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!