Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TRON [TRX] Kendi Virtual Machine Yapısını Piyasaya Tanıttı! TVM Artık Aktif!

Justin Sun bugün resmi twitter hesabından yaptığı bir açıklama ile TRON’un  Virtual Machine‘ini (TVM; sanal makine) resmi olarak çıkarttıklarını ilan etti. TVM, TRON ağı üzerinde özel olarak kurulmuş bir blockchain sistemi ve sistemden beklenilen ise ağda gerçekleşen işlemleri daha verimli bir şekilde gerçekleştirmesi.

Hedef ise ağın kullanıcıları için daha güvenli ve ölçeklenebilir bir ekosistem yaratmak. TRON Virtual Machine eski ağ olan Ethereum’unki ile uyumlu. Bu sebeple veri geliştiricileri Solidity ve diğer kodlama dillerini kullanarak tamamen hazır bir sisteme kavuşabilecekler.

Justin Sun’ın attığı tweet ise şu şekilde:

Kullanıcı ana ağa akıllı kontratı yükleme işlemini tamamladıktan sonra, ki ana ağın 31 Mayıs itibariyle devreye girmesi bekleniyor, bütün süreç TVM tarafından halledilecek ve herhangi bir harici bağlantıya gerek kalmayacak.

Bir blockchain destekçisi olan Ed Cummins:

”Uzun süredir tron destekçisi olan ve yazılım mühendisliği altyapısına sahip birisi olarak… bu mükemmel bir haber diyebilirim! İyi iş.”

Başka bir Tron hayranı ise şu yorumda bulundu:

”Sen ve tron ekibi bu kadar kısa sürede bütün bunları başarabildiğiniz için gerçekten mükemmelsiniz.  Bu başka hiçbir proje tarafından yapılmamış ve tamamen benzersiz bir şey. Saygılar”

Tron Virtual Machine’in içerdiği Alpha Version daha merkeziyetsiz bir deneyim sağlayabilmek için aşağıdaki özellikleri barındırıyor:

Hafif Ağırlık: Bu özellik temel olarak kaynak tüketimini azaltıp daha iyi bir sistem performansı sunuyor.

Stabil ve Güvenli: Kesin işletim kodları sayesinde belirsizliğe mahal vermez. Hesaplamaların her aşamasını kaydeder. Her bir bilgisayımsal adım için işlem ücreti aynı kalır ve bu onların kullandıkları gaz miktarı için saldırıya uğramalarını engeller.

Uygunluk: Solidity ile uyumlu olmasının yanı sıra, EVM (Ethereum Virtual Machine) üzerindeki bütün akıllı kontratlar TVM üzerinde de uygulanabilir.

Geliştirici Dostu: TVM’nin bant genişliği yapısı sayesinde masraflar azaltılmıştır ve böylelikle geliştiriciler kendi kontrat kodlarını yapmaya odaklanabilirler. Özellik buna ek olarak sözleşme dağıtım, tetikleme ve izleme unsurlarının hepsinin bir arada olduğu bir arayüz sunuyor.

Çeşitli İşlemci Talepleri: EVM’de bulunan gaz tüketim mekanizması TVM’ninkinden farklı çünkü TVM hiç gaz bedeli talep etmiyor. Bu sayede daha sonra oyun ve bilimsel model geliştirmek için kullanılabilecek kompleks kodlar kullanarak akıllı kontrat geliştirmek daha da kolay bir hale geliyor.

Tasarım: Daha iyi bir işlemci hızı, tepki süresi ve kayak nokta uyumluluğu optimizasyonu ile çoklu görev yapmaya yardımcı olabilmek için tasarlandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment