Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Pizzacı Bitcoin İle Ödeme Alacak

2010’da Gerçekleşen Olayı Hatırlattılar

İngiltere‘de bulunan Papa John’s şubesi 2010 yılında alınan 2 pizzanın değerinin şu anda 75 milyon dolar olduğunu belirterek Bitcoin‘i kabul edeceklerini duyurdu.

Manchester‘ın merkezinde bulunan bir İngiliz Papa John’s şubesi, Bitcoin‘i bir ödeme seçeneği olarak kabul etmeye başlayacaklarını duyurdu. Bu durum kripto para topluluğunda bulunan birçok kişinin aklına 2010 yılında gerçekleşen bir olayı getirdi. Bitcointalk isimli forum sitesinde bir kullanıcının 10.000 BTC‘e 2 adet Papa John’s pizzası alması olayından bahsetmesine neden oldu.

Dünyanın En Pahalı Pizzası

İki pizza 2010’da 10,000 BTC karşılığında satın alınmıştı, ödenen Bitcoin miktarı o zamanda yaklaşık olarak 25 dolar ederken şu anda tam 75 milyon dolar ediyor. Laszlo Hanyecz pizzaları kendisi gibi Bitcointalk kullanıcısı olan bir kişiye ödeme yaparak sipariş etmişti. Bu olay Bitcoin‘in fiziksel ürünler satın almak için kullanılabileceği ilk fırsat olarak görülmüştü. Hanyecz, New York Times‘da yaptığı bir açıklamada şöyle demişti:

”O zamanlar Bitcoin’in bir değeri yoktu, bu yüzden Bitcoin ile pizza alma fikri inanılmaz derecede havalıydı. -Kimse bu kadar büyüyeceğini bilmiyordu.”

Artık bu hikayenin ilerlemesi yalnızca insanların Bitcoin ile pizza satın alıp, daha sonra bu yaptıklarından pişmanlık duyup bu pişmanlıklarını ”Bitcoin satın almalıydım” şeklinde bir söz ile ifade etmelerine bağlı gibi gözüküyor. Bir Reddit kullanıcısı şöyle bir itirafta bulundu:

2012‘den beri Bitcoin ile 7 adet pizza satın aldım. Hepsi çok lezzetliydi ve hepsinden pişmanlık duydum. Kripto paranızı harcamadan önce bir kere daha düşünün.”

Bitcoin’in, özellikle ana caddelerde, kabul edilmesi olayları Bitcoin’in üstel değer artışını takip eden ve basına sıçramaya başlayan Bitcoin çılgınlığı göz önünde bulundurulduğunda oldukça nadir görülen bir durum oldu. Bitcoin’in kabul edilmesi, özellikle bu para birimini kabul eden çok az yere sahip olan İngiltere’de, öncelikli olarak çevrimiçi alanın korunması anlamına geliyor.  İngiltere’de çoğunlukla küçük ölçekli perakende satış faaliyetlerinden gelen onay ile bunu uygulayan birkaç meyhane bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment