Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Nesil Bitcoin’i Tercih Ediyor

İnsanlar genelde “Y kuşağı”na mensup kişileri adet ve örflere uymadıkları için suçluyorlar. Ancak söz konusu yatırım olduğu zaman Y kuşağı, doğru tercihi yapıyor olabilir. Yapılan bir ankete göre yeni nesil yatırımcılar artık hisselere yatırım yapmıyor. Bunun yerine, yeni teknolojiyi tercih ediyorlar.

Bankaların, devlet paralarının ve geleneksel yatırım metotlarının egemenliğinden pek haz etmeyen Y kuşağı için Bitcoin ve benzeri para birimleri tam anlamıyla biçilmiş kaftan diyebiliriz.

Yeni nesil de bunun farkında olacak ki artık yeni para birimlerine, yani dijital paralara yöneliyor.

Yeni Nesil-Eski Toprak

Bitcoin ve diğer kripto paraların geleceğin yatırım aracı ve teknolojisi olacağı zaten pek çok kişi ve kurum tarafından dile getiriliyordu. Bunların arasına bir de anket sonucu eklendi.

Risk sermayesi firmalarından Blockchain Capital’ın yaptığı anket sonuçlarına göre 18-34 yaş aralığındaki insanların %30‘u, bin dolar değerinde hükümet tahvili ya da hisse senedi sahibi olmaktansa bin dolar değerinde Bitcoin sahibi olmayı tercih ediyor.

2 binden fazla kişinin katıldığı ankette, Y kuşağı mensuplarının %42’sinin Bitcoin’e aşinalığı varken 65 ve üstü yaşta olanların yalnızca %15’i Bitcoin’den haberdar.

Hisse senetleriyle büyümüş, yetişmiş yaşlı nesil Bitcoin’e pek fazla güvenmemenin yanında, ilgi de duymuyor. Ancak bu durum bile değişiyor.

Adım Adım Yayılıyor

Farklı farklı ülkelerde Bitcoin ile ilgili alınan olumlu kararların sayısı gün geçtikçe artıyor. Buna ek olarak yine küresel düzeyde Bitcoin’in bir ödeme metodu olarak kullanılabileceği yerler, işlemler de artıyor ve gelişiyor. Ancak söz konusu geniş çaplı tanınırlığa geldiğinde kabul etmek gerekir ki Bitcoin’in yapması gereken hala daha çok şey var.

Yapılan başka bir ankete göre Amerikalıların %2’si ya şuanda Bitcoin sahibi ya da daha önceden Bitcoin sahibi olmuş. Bu oranın yükselmesi ise işten değil.

Çünkü yakın zamanda CME’nin yaptığı açıklamayı da göz önüne aldığımızda görebiliyoruz ki Wall Street de artık Bitcoin sektörüne adım atmaya başladı. CME’nin Bitcoin üzerinden standart vadeli işlem yapma imkanı tanıması, Wall Street’in diğer önde gelenlerinin de Bitcoin’e güveninin artmasını sağlıyor ve bu durum Bitcoin’in fiyatını arttırıyor.

Bitcoin ve diğer kripto paraların şuanki hedef kitlesi, doğal olarak, Y kuşağı mensupları. Ancak CME’nin yaptığı açıklamaya benzer açıklamaların artması, Bitcoin’in tam anlamıyla bir yatırım aracı haline getirilmesi durumunda işin içine daha yaşlı nesiller de dahil olabilir. Böyle bir durumda Bitcoin’in yayılması çok daha kolay olacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment