Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED’in Yapacağı Faiz Artışları Bitcoin’i “Patlatabilir”

Çıkan bazı haberlere göre Bitcoin fiyatı birkaç faiz artışı neticesinde “dot-com balonu” gibi patlayabilir.

Bitcoin ile insanların gözünde hala daha “bedava para” algısı olabiliyor. Forbes‘a göreyse merkez bankaların yapacağı faiz artışları, bu “fırsatçı” yatırımcıların üzerinde bir baskı yaratıp Bitcoin’in sönmesine neden olabilir.

Makaleye göre birkaç tane faiz artışı sonrasında Bitcoin “balonu” patlayabilir.

“Bitcoin’i erken dönemlerde alan yatırımcılar Bitcoin üzerinden milyoner oldu” diyen Panos Mourdoukoutas:

“Ancak bu yatırımcılar, şuanki piyasa ivmesinin kaybolması ve ters yönde doğru gitmesi durumunda kazandıkları milyonları, belki kazandıklarından da fazlasını, kazandıklarından çok daha hızlı bir biçimde kaybedebilirler.” dedi.

Yatırımcılara olan “marj çağrıları” ile faiz artışları birleştiğinde, devlet paraları insanların gözüne daha iyi gelecektir. Bu da Bitcoin’in daha az “çekici” haline gelmesi demektir.

Şunu belirtmek gerekir ki Forbes bu makaleyi, CME Group’un Bitcoin ile ilgili duyurusundan daha önce yayınladı.

CME’nin duyurusundan sonra Bitcoin fiyatı hızlı bir yükselişe geçti ve rekor üstüne rekor kurdu. Bazı kaynaklar CME’den gelen bu duyurunun, artık Bitcoin’in Wall Street’te resmi olarak tanındığının göstergesi olarak yorumladı.

Bitcoin ne zaman düşecek sorusunun cevabı ise Fed’in faiz arttırmasında ve Bitcoin’in sözde “balon” olmasında yatıyor.

Mourdoukoutas son olarak “2000’lerin başında ‘dot-com’ balonunun patlamasına neden olan şey buydu” diyerek:

“Bitcoin yatırımcıları için güzel olan haber ise Fed’in daha işin içine girmemiş olması. Yani ortada bir balon varsa bile, bu balon şuanda ‘hassas nokta’da. Bu nokta genelde birinci ve dördüncü faiz artışı arasındaki zamana denk gelir.” yorumunda bulundu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2 Comments

  • no mercy
    Posted 07 Kasım 2017 - 19:16 19:16

    Bitcoin ne sadece bir para birimidir ne de yatırım aracıdır. Bitcoin bir değer transferi aracıdır. Sınırsız ve anonim bir şekilde gerçekleştirilern bir değer transferi. 0 dan sonra milyon parçaya bölünür. Bu tarz haberlerin hepsi varsayım, gerçekleşmesi mümkün olmayan şeyler. Çünkü bitcoin çağın gereklerine göre çok önemli bir ihtiyaçtır. Uluslararası para transferini bu kadar hızlı ve kolay gerçekleştiren başka bir araç daha var mı ?

  • Kriptoman
    Posted 07 Kasım 2017 - 18:32 18:32

    Bitcoin alım fırsatı bulabilmek için yapılan bir manipülasyondan başka bir şey değil. Bitcoin 1,5 ayda 4 Bin Dolardan 8 Bin Dolar seviyesine yaklaştı. Bankalar %50 faiz mi vereceklermiş. Teknolojinin önünde durulamaz, bunlar manipülasyon için yapılmış boş lakırdılar.

Leave a comment