Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple 2018’de 2 Dolar Olacak Mı?

Kripto para fiyat tahminlerini takip etmek her zaman merak uyandırıcı olmuştur. Birçok analizde herhangi bir koinin uzun dönemde hep yukarı eğilimli olacağı gözlemlenebilir.

Gözler Ripple’a kaydığındaysa işler tamamıyla kızışıyor. Birçok kullanıcı, Ripple(XRP) yokmuş gibi davranıyor veya “berbat bir şekilde batacağını” düşünüyor. Bunun yanında, fiyatın 2018’de tam 2$ dolar olacağını söyleyenler de var. Şimdilik herhangi bir tarafın iddiasının doğru olacağını söylemek oldukça cesur bir hareket sayılır. Ancak Ripple’ın fiyatında görülecek bir yükseliş, kripto para endüstrisinin genelini oldukça mutlu edecek bir olay.

İnsanların genelde görmezden geldiği bir konu, Ripple’ın arkasındaki fikrin temellerinin çok güçlü olması. Ripple projesinin tam olarak bir kripto para sayılmaması, onu daha kullanışsız veya değersiz yapmıyor. Ripple insanların günlük hayatlarında aktif bir şekilde kullanacağı bir koin olmayabilir. Ancak bu günlerde Bitcoin ve Ethereum bile sokakta istediğiniz bir yerde kullanabileceğiniz para birimleri değiller. Ripple ve diğerleri arasındaki en büyük fark, bankaların ve finansal hizmet sektörünün bu projeyi günlük işlemlerinde nasıl kullandığı.

XRP Hala Büyük Ölçüde Kazanç Getirme Yolunda

Bazı insanlara göre Ripple’ın finansal kuruluşlarda kullanımı, koin’in sonunu getirecek nedenin ta kendisi. Diğerleri ise bu durumun Ripple’ın temellerini güçlendirdiğini düşünüyor. Kullanıcıların Ripple’a karşı çok yoğun “duygular” beslediğinin bir göstergesi olan bu çelişkili görüşler, şimdilik ne doğru ne de yanlış. Rasyonel bir piyasa ortamında, Ripple ya çok düşecek ya da inanılmaz bir derecede yükselecek. Ancak şimdilik bazı diğer kripto paralarda da olduğu gibi marketler sadece spekülasyon ile yönlendirilebiliyor.

Diğer koinlerden bahsetmişken, Ripple’ın piyasa değeri Bitcoin Cash’i eninde sonunda geçecek gibi görünüyor. Bitcoin Cash’in aksine, Ripple’ın sağlam temellerinin olmasının yanında, halihazırda birkaç düzine şirket tarafından kullanılıyor. Bunun da dışında, Ripple başarılı olmak için Bitcoin’e hiçbir şekilde ihtiyaç bile duymuyor. Bitcoin Cash, Bitcoin’in arkasında kaldığı için sürekli onun adımlarını takip ediyor. Ancak Bitcoin Cash’in sonu geldiğinde, Ripple memnuniyetle onun yerini alacak…

Profit Confidential adlı piyasa analiz şirketine göre, Ripple’ın geleceği hakkında umutsuz olmak oldukça gereksiz. Ripple için önceden belirttikleri 2018’de 2$ hedefi hala geçerliliğini korumakta ki bu oldukça tutkulu bir öngörü. Ancak Ethereum’un piyasa değeri lineer bir yükseliş içinde olursa, Ripple 2$ olsa bile piyasa değeri bakımından 3. sırada olmaya devam edecek. Tam tersine Ethereum’dan beklenen yükseliş gerçekleşmezse, Ripple 2. sıraya bile çıkabilir. Her iki durumda da kripto paraların savaşını izlemek oldukça ilgi çekici olsa gerek.

Son olarak, kafası karışan okurlarımız için ufak bir açıklama yapalım. RippleNet olarak bilinen proje aslında kripto para olmayan bir bankalar arası para transfer yöntemi. Marketlerde XRP olarak kısaltılan Ripple ise bu projenin kripto parası. Ripple projesi ülkemizde Akbank’ta dahil olmak üzere Dünya üzerinde 75 farklı banka tarafından kullanılıyor.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2 Comments

  • Lord Alucard
    Posted 21 Aralık 2017 - 10:06 10:06

    Bankaların kullanmaya başlamasıyla Ripple ın yükseleceğini düşünüyorum şuan piyasada çok fazla olsa da bankalar devreye girdiğinde bu miktarın çoğunu kendi rezervlerinde tutacakları için mutlaka bir yükselişe geçecektir.

  • fosa
    Posted 07 Kasım 2017 - 19:44 19:44

    mesaj alındı ;).

Leave a comment