Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin.org’un Sahibi Segwit2x ile İlgili Şaşırtıcı Konuştu

Bitcoin.org ve Bitcointalk‘un sahiplerinden biri olan Cobra, hafta sonunda yayımladığı yazıda şaşırtan beyanlarda bulundu.

Bitcoin topluluğunun en eski üyelerinden biri olan Cobra’ya göre eğer Segwit2x yeterli desteği alırsa taraflar birleşmeli ve “yıkılan” Bitcoin’i tekrar yaratmalı.  Yazıda geçen ifadelere göre:

“Eğer beklenmeyen olur ve 2x kazanırsa bu durum Bitcoin’in “değiştiği” anlamına gelmeyecek. Bitcoin’in geçici olarak yok edildiği anlamına gelecek, ve bizim onu tekrar yaratmak için topluca çalışmamız gerekiyor.”

“Vazgeçmeyeceğiz ve taviz vermeyeceğiz. Yeni hard fork yeni bir PoW (İş İspatı) algoritması ile gelecek ama biz normalde yaptığımız işi sürdüreceğiz.”

Birçok işletme ve tüzel kişi Segwit2x konusunda tam ters görüşler içinde. Taraflar 2x’i ya tam destekliyor ya da karşı çıkıyor. Cobra inatçı duruşuyla 2x’e karşı çıkan tarafta.

Ancak standart bir fork-karşıtının Core zincirini desteklemesi beklenirken, Cobra “beklenmedik” bir durum olması halinde (2x’in destek görmesi) Core’u dışlayan bir tutum içinde.

Cobra şöyle özetliyor:

“Bu kasım kripto para piyasası ve borsalar üç farklı Bitcoin forkunu desteklemeye hazır olsun. Orijinal zincir, 2x zinciri ve daha iyi bir PoW’la birlikte yeni bir Bitcoin zinciri.

Yeni hard fork’un PoW’u Bitcoin.org’da yayımlandığı an onu tam olarak desteklemeyi ve sonradan hash oranı eskisine dönse bile onu gerçek Bitcoin olarak kabul etmeyi düşünüyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment