Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İş Adamlarının Antalya’da Bitcoin Toplantısı

Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği (YÖRSİAD) tarafından düzenlenen kahvaltı sohbetlerinde bu ay “Yeni çağın yeni dijital para birimi” olarak görünen Bitcoin konuşuldu. Toplantıya konuk konuşmacı olarak,  Meta Bilgisayar ve Yazılım Çözümleri sahibi ve Kripto Akademi’nin Kurucusu Mert Eşkinat da katıldı.

Antalya Akra Barut Hotel’de gerçekleşen kahvaltı sohbetlerinde, Bitcoin ve diğer dijital para birimlerine ilgi yoğundu. YÖRSİAD üyelerinin yanı sıra katılımcılar arasında Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk ve KKTC Antalya Temsilcisi Münir Erer Korman da vardı.

YÖRSİAD Başkanı Semih Beken yaptığı konuşmasında,

Bugün dünyada yeniçağın dijital para birimi olarak kabul edilen Bitcoin konusunda bilgi almak için toplandık. Bitcoin dünyada güvenilir bir para birimi olarak görülüyor. Herhangi bir Merkez Bankası’nın veya herhangi bir devletin kontrolünde değil. Takip ettiğimiz kadarı ile de Bitcoin’in her geçen gün değer kazandığı bir dünyada yaşıyoruz. Hepimiz yenilikleri duyuyoruz ve fark ediyoruz. Fakat bu yeniliklerin hangisine de inanmacığımızı da pek kestiremiyoruz. Son dönem şunu görüyoruz. Örneğin, dünyanın en değerli para birimi Bitcoin, ama hiçbir merkez bankası yok. Dünyanın en değerli taşıma firması UBER, ama hiçbir arabası yok. Dünyanın en fazla içerik sağlayan internet sitesi Facebook, ama kendisi hiçbir içerik geliştirmiyor. Dünya böyle değişik bir yere gidiyor. Bunu anlamak için de özellikle bugün Bitcoin tarafındaki gelişmeleri bize sunan sayın Mert Eşkinat’a çok teşekkür etmek istiyorum.

dedi.

“Bitcoin İlk Zamanlarda Çok Değer Görmedi”

Kripto Akademi Kurucusu Mert Eşkinat, katılımcıları Bitcoin ve dijital para birimleri hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgilendirdi. Yaklaşık 10 yıl önce Satoshi Nakamato tarafından ortaya çıkarılan Bitcoin’in, ilk zamanlarda çok değer görmediğinden ve anlaşılmadığından bahseden Eşkinat,

Satoshi Nakamoto, aslında Bitcoin’in kurucusu olan bir isimdir. Bitcoin’de transfer işlemleri herhangi bir aracı olmadan doğrudan iki taraf arasında gerçekleşmektedir. Yani Bitcoin’in hiç bir sahibi olmadığı için, değerini istediği gibi belirleyebilen veya oynama yapabilen tek bir güç bulunmamaktadır. Son dönem ilginin arttığı Bitcoin para birimine yatırım yapmak isteyenler henüz fırsatı kaçırdı sayılmaz. Eğer yatırım yapılmak istenirse Bitcoin kazançlı bir yatırım olur.

diye konuştu.

YÖRSİAD tarafından düzenlenen kahvaltı sohbetinin sonunda Mert Eşkinat’a ANLED adına sunulan bağışın belgesi ve Yörüklerin simgesi keyfiyeden verilirken ayrıca günün anısına bir hatıra fotoğrafı çektirildi.

 

Kaynak: YÖRSİAD

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment