Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinone’dan Beklenen Litecoin Hareketi Sonunda Geldi

Güney Kore’nin en büyük borsalarından biri Coinone, piyasa değeri bakımından 5. kripto para olan Litecoin marketlerini Kasım 2017’nin başında kullanıma sundu.

Borsa üzerinde hazırlanan bir rapora göre Litecoin satışa sunulduktan sonra sadece 24 saat içinde tam 3.2 milyon dolarlık işlem gerçekleşti.

Bitcoin’in adeta bir fenomen haline gelen performansı, Litecoin’in kenara atılmasına sebep olmuştu. Bu yüzden Coinone tarafından sunulan Litecoin işlemleri oldukça önemli sayılabilir. Borsaya konmadan önce, Litecoin’in işlem hacmi oldukça durgun olmakla birlikte, fiyatı bir süredir 55$ seviyesinde geziyordu. Haberin yazılış saatinde ise fiyat %13’den fazla bir büyüme göstererek 63$’a dayandı.

Güney Kore ve Dünyanın Geri Kalanında Kripto Paralar

Son zamanlarda global piyasalarda kripto paralar hakkında birbiriyle oldukça çelişen gelişmeler yaşandı. 2017 Ekim ayının başında, Çin hükümeti tarafından gelen bir yasakla ülkedeki bütün kripto para işlemleri engellenmişti. Bu engellemeyse Güney Kore’yi Dünya’nın en büyük 3. Bitcoin marketine sahip ülke yaparak Çin’in önüne taşımıştı.

Bitcoin için oldukça büyük bir piyasaya sahip olan Güney Kore, şimdi aynı ünvanı Litecoin için de alabilir. Kore’nin en büyük borsası Bithumb, Dünya üzerindeki tüm Litecoin piyasasının %25’ine ev sahipliği yapıyor. Crypto Coin Charts adlı istatistik sitesinden alınan verilere göre Bittrex’i geçen Bithumb, günde tam 580 milyon dolarlık Litecoin işlemi görüyor. Bithumb aynı zamanda, Bitcoin Cash’in hardfork dönemindeki performanslarıyla ve QTUM gibi yeni kripto paraları hızlı bir şekilde işleme almalarıyla takdir ediliyor.

Litecoin hakkındaki bu gelişmeler onun için sadece bir başlangıç sayılabilir. Litecoin’in saniyedeki transfer kapasitesinin Bitcoin’den tam 4 kat daha hızlı olduğu bilinen bir gerçek. Bunu göz önünde bulundurduğumuzda, kripto paranın piyasa değerinin gelecekte daha da büyüyeceğini söyleyebiliriz. Bitcoin ana geliştirici topluluğunun SegWit üzerinde yaptığı çalışmaların Litecoin’e entegre edilmesi de fiyat üzerinde önemli bir etken olabilir. Önümüzdeki günlerde Litecoin şimdiki pozitif fiyat trendini devam ettirebilecek mi, bekleyip göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment