Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 12 Kasım 2018

Merhaba bugün 12 Kasım 2018,

Güzel haber şu ki; ABD’nin 20 trilyon doları bulan borcundan dolayı küresel bir krizin kaçınılmaz olduğu ve bunun sonucunda büyük miktarda yatırımcının Bitcoin’e kayacağı beklentisinin yükselmesi.

ShapeShift’in CEO’su Erik Voorhees, kısa süre önce attığı bir twitinde yaşanacak olan küresel krizden Bitcoin’in olumlu etkileneceğini ve fiyatının artacağını belirtti.

erik voorhees

Bu açıklama bir sonraki krizde Bitcoin’in önemli bir alternatif olacağını göstermekle beraber bazı yorumcular da Bitcoin’in bu krizden çıkış için yeterli olmayacağını dile getiriyorlar. Bu iki kutuplu görüşe rağmen kripto paraların tek odak noktası olan Bitcoin, ABD’de Ohio eyaleti Cleveland şehrindeki Great Lakes Science Center’da bir ödeme yöntemi olarak kabul edilmeye başladı. Bir eğitim merkezi ve müze olan merkezin bu hamlesi ödeme yöntemi olarak hızla yayılmaya başlayan Bitcoin’in tüm dünyada artık kabul gördüğünün bir başka kanıtı olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca bu merkez ABD’de Bitcoin kabul eden üçüncü müzedir. Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’yı ziyaret etmek isteyenlerin de Bitcoin ile ödeme yaptıklarını belirterek kripto paramızın teknik resmini yorumlamaya başlayalım.

12.11.2018 bitcoin
12.11.2018 bitcoin

Haftalık grafiğe baktığımızda Bitcoin bu yıl yaşanan derin düzeltmenin ardından hala yeşil bölgede ve düzeltmenin bitişini takiben önce 6.500$ ardından 7.200$ ve sonrasında 8.200$ noktalarına doğru hamle yapmak için bekliyor. Ana destek hattı olan 6.000$ bandını kırmayacağı, boğaların buna izin vermeyeceği inancı son derece büyük. Her ne kadar ayılar dipten toplamak için 3.000$ gibi derinliği hedeflemiş olsalar da fiyatın bu kadar aşağıya inmeyeceğini bu yıl için söyleyebiliriz.

12.11.2018 bitcoin 2
12.11.2018 bitcoin 2

Günlük grafiğe göz attığımızda ise karşımıza çıkan tabloda “Çekiç Boğa Formasyonu” ile karşılaşıyoruz. Söz konusu mum formasyonu bir düşüş trendi sırasında oluşur. Alt gölge, gövdenin en az iki katı büyüklükte olmalı, üst gölge ya hiç olmamalı ya da çok küçük olmalı. Ayrıca çekiç gövdenin alt seviyesi önceki iki mumun alt seviyesinden aşağıda olmamalı. Bütün bu kriterleri barındıran ve grafikte ok işareti ile gösterilen “Çekiç Boğa Formasyonu” boğaların hamlesini işaret etmektedir.

Geçen haftaki analiz yazımızda da olası bir bayrak/flama formasyonundan söz etmiştik ki bu formasyon gerçekleşmiş ve 100$’ın üzerinde bir karla sonuçlanmıştı. Eğer öngörülemeyen bir dış etki olmaz ise bahsedilen mum formasyonu da tamamlanarak Bitcoin fiyatında bir artış söz konusu olacaktır.

Son olarak destek ve direnç aralıklarına ve hareketli ortalamalara bakalım.

Direnç Seviyeleri:            6.500$ ve 6.750$ Direnç Bant Aralığı

Destek Seviyeleri:           5.850$ ve 6.150$ Destek Bant Aralığı

MA 100                  :            Fiyat hareketli ortalamanın altında

MA200                   :            Fiyat hareketli ortalamanın altında

 

Unutmayın, youtube ve benzeri yerlerde indikatör ve analiz videoları izleyerek analiz öğrenilmez. Nasıl ki dövüş videoları izleyerek dövüşçü olunamaz, video izleyerek de analiz öğrenilmez.

Bu işin temeli eğitim! Lütfen inceleyiniz.

teknikanalizegitim.com  bitcointeknikanaliz.com 

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment