Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kırım Hükümeti Kripto Para Fonu Oluşturmayı Planlıyor

Kırım’daki yetkililer, teknoloji sektöründeki şirketleri bölgeye çekebilmek için Blockchain teknolojisine dair yeni çalışmalar yapmayı planlıyorlar.

Rusya’daki haber kaynaklarından TASS‘ın haberine göre Kırım’daki yetkililer, Sivastopol’daki özel ekonomi bölgelerinden birini Blockchain teknolojisine ayırmayı ve böylece bölgeye yeni yatırımcılar çekmeyi hedefliyorlar.

Kırım Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Georgy Muradov, Kırım hükümetinin Blockchain teknolojisine özel yeni bir çalışma ortamı hazırlamayı düşündüğünü belirtti. Moskova’da gerçekleşen Yalta Uluslararası Ekonomi Forumu’nda konuşan Muradov, hükümetin kripto para yatırım fonu oluşturabileceğini de söyledi.

Muradov, katıldığı forumda küresel kripto para sektörü hakkında bazı yorumlarda bulunarak hükümetin bu alandaki olası çalışmalarından bahsetti. Muradov’un konuşmasına göre küresel kripto para sektörünün yıl genelindeki cirosu 1 trilyon dolara kadar çıktı. Muradov, kripto para sektörüne yatırım yapan sermayedarların güvenli bir ortam aradıklarını belirtti:

“Geçtiğimiz yıl Blockchain teknolojisi hakkında konuşmaya başladık ve kripto para yatırım fonu tarzında yeni bir Blockchain kümesi oluşturmayı düşündük.”

Kırım hükümeti zaten bir süredir uluslararası yaptırımlardan kaçınabilmek ve bölgeye çeşitli yatırımcıları çekebilmek için yeni bir kripto para fonu oluşturmayı düşünüyordu.

Kripto para sektörüne yatırım yapan risk sermayedarlarının güvenli bir ortam aradıklarını vurgulayan Muradov, Kırım’ın bu güvenliği sağlayabileceğine inanıyor.

Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız bir haberde Rusya’daki Devlet Duması’na bağlı olan Finansal Piyasalar Komitesi’nin olası bir dijital para projesi hakkındaki açıklamalarını aktardık. Yapılan açıklamaya göre Rusya, zaman içerisinde ruble ile desteklenen dijital bir para üretmeyi deneyebilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment