Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Sigorta Devi Sompo, Afrika Menşeli BTC Havale Servisi ile Ortaklık İmzaladı

11 Kasım tarihinde Nikkei Asian Review tarafından yayınlanan bir habere göre, Japon sigorta devi Sompo ile, BTC ile havale yapmayı sağlayan hizmet platformu BitPesa, ortaklık imzaladı.

Sompo Holdings 8 kasım tarihinde BitPesa’nın %10 hissesini satın almak için 570 milyon yen (5 milyon dolar) yatırım yaptı. BitPesa temel olarak 2013 yılında kurulan bir Afrika menşeli Bitcoin startup firması. Firmanın temel odak noktası İngiltere ile Kenya arasında kripto para birimlerinin de kullanılabildiği bir havale hizmeti açmaktı.

Sompo, yatırım haberini verdiği açıklamasında, söz konusu ortaklığın ”küresel havale hizmetlerinin dijitalleşmesi” odaklı olduğunu vurguladı:

”BitPesa’nın havale ve ödeme işlemlerinde yaptığı çeşitli deneyler sonucu geliştirdiği teknolojisini kullanarak, uluslararası havale hizmetleri piyasasındaki varlığımızı arttıracağız ve bu uygulamanın sigorta alanında kullanımını da gözden geçireceğiz.”

Yapılan açıklamada Sompo’nun, BitPesa tarafından geliştirilen ve kripto para birimlerinin de kullanılabildiği itibari para havale hizmetlerini, küresel çapta değer transferi için gereken süreyi ve masrafları daha kısa tutmak için kullanacağının altı çiziliyor. Sompo bunun yanı sıra sahip oldukları alt yapının, BitPesa’nın uluslararası havale hizmetleri ile daha geniş bir müşteri kitlesine yayılabileceği de ifade ediliyor.

BitPesa daha önce başlattığı fonlamada Draper VC, Digital Currency Group ve Pantera Capital gibi dünyaca ünlü sektörün önde gelen firmalarından yatırım elde etmişti. Ana para birimi olarak BTC’nin yer aldığı havale işlemleri, özellikle Afrika ülkeleri ile ABD ve İngiltere arasında oldukça popüler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment