Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stellar Lumens, EOS’u Tahtından Etti ve Beşinciliğe Yerleşti!

Stellar Lumens (XLM) bir süredir yükselişteydi ve basın saatine göre EOS‘u geçip, piyasa hacmine göre dünyanın en büyük beşinci kripto para birimi oldu.  Grafiklere bakıldığında XLM’nin bu sert çıkışının ardında ticari hacmin önemli bir rolü olduğu gözlenmekte. Stellar Lumens’in son 24 saat içerisindeki ticari hacmi 114 milyon doları geçmiş vaziyette ve bu seviye son 7 günlük ortalamaya kıyasl %98 artış anlamına geliyor.

Basın saatine göre XLM toplam 5.166 milyar dolar piyasa hacmine sahipken, EOS ise 5 milyarın gerisinde, 4.892 milyar dolar seviyelerinde gezinmekte.

XLM’nin son dönemde bu denli popüler olmasının sebeplerinden birisi, geçtiğimiz günlerde 125 milyon dolar değerinde yapılacak olan XLM airdrop etkinliği olarak bilinmekte. Blockchain şirketi cüzdan platformuna üye olan ve üyeliğini onaylatan herkese, 25 dolar değerinde XLM vereceğini açıklamıştı.

Bunun yanı sıra Coinbase‘de listeleneceği yönünde çok fazla dedikodu dolaşan XLM, söz konusu haberden de faydalanıyor olabilir. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olup, kullanıcı sayısı bakımından en büyüğü olan Coinbase, herhangi bir kripto para birimini listelendiğinde ciddi bir artışa neden olabilmekte.

Bunun yanı sıra EOS ise, son zamanlarda piyasaya yayılmaya başlayan Whiteblock araştırması yüzünden sıkıntılar yaşamakta. Whiteblock, yaptığı son araştırmada EOS’un aslında bir blockchain ağı olmadığını, bunun sadece bulut hizmeti olduğunu vurgulamıştı. ConsenSys tarafından fonlanan araştırmanın en kilit noktası, EOS’un ”değiştirilemezlik” özelliğine sahip olmadığı iddiasıydı ve haberin etkileri hala devam etmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment