Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’daki Devlet Komitesi Ruble Destekli Dijital Para Fikrine Sıcak Yaklaşıyor

Rusya‘daki Devlet Duması’na bağlı olan Finansal Piyasalar Komitesi’nin başkanı, Rus Rublesi’ne sabitlenmiş yeni bir sabitkoin projesi üstünde çalıştıklarını açıkladı.

Finansal Piyasalar Komitesi’nin Başkanı Anatoly Aksakov, yakın zamanda gerçekleşen bir konferansa katıldı ve olası bir sabitkoin projesi hakkında konuştu. Aksakov, yaptığı yorumlarda hükümetin sabitkoin projesini hayata geçirmesi gerektiğini düşündüğünü söyledi. Aksakov’un açıklamalarına göre Rusya’da oluşturulacak bir sabitkoinin Rus Rublesi ile desteklenmesi gerekiyor.

Aksakov, katıldığı konferansta sabitkoin projesinin nasıl hayata geçirilebileceği hakkında da konuştu. Aksakov’a göre böyle bir proje için bankaya belli ölçüde para yatırmak gerekiyor. Daha sonra bu bankanın Blockchain teknolojisinden de faydalanarak özel bir kripto para oluşturması ve bunu rubleye bire bir olacak şekilde sabitlemesi gerekiyor.

Moskova’daki haber kaynaklarından Mskagency’nin haberine göre Aksakov, itibari para ile desteklenecek olan bu koinin merkez bankası tarafından üretilmesi gerektiğini düşünüyor. Aksakov, Blockchain teknolojisinin yeni bir ‘dijital para’ oluşturmak için kullanılması ihtimaline oldukça sıcak bakıyor.

Aksakov bundan önceki açıklamalarında Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paraların pek gelecek vaat etmediklerini söyledi. Aksakov, herhangi bir varlıkla desteklenmeyen kripto paraların başarılı olamayacağını düşünüyor.

Rusya’da ruble ile desteklenen bir dijital para oluşturma fikri aslında bundan önce de dillendirilmişti. Rusya’daki Kripto Para ve Blockchain Derneği, ruble ile desteklenen dijital para projesinin 2019’un ortalarında hayata geçirileceğini iddia ediyordu ancak ortada henüz kesin bir şey olmadığını söylemek gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment