Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’den Stablecoin İhraççısına Operasyon: Ekip Gözaltına Alındı!

Stablecoin ihraççısı Trust Reserve’in ekibi Çin kolluk kuvvetleri tarafından gözaltına alındı.

Yerel medya PANews tarafından sunulan yakın tarihli bir habere göre Çin Yuan’ı ve Hong Kong Doları destekli 2 stablecoin’i ihraç eden Trust Reserve‘in çekirdek ekibi 29 Mayıs‘ta Çin polis tarafından gözaltına alındı.

Çin polisi göz altına alma işlemine dair henüz bir açıklamada bulunmadı. Haber ajansı çalışanları Trust Reserve’in Çin’deki ofisine gittiğinde “Mahkeme kararıyla geçici olarak el konulmuştur” ifadesiyle karşılaştı. Ekibin gözaltı süreci ve sorgusu devam ediyor.

Trust Reserve geçtiğimiz mart ayında KuCoin Ventures liderliğindeki A+ serisi finansman turunda Circle ve IDG Capital‘in katılımıyla 10 milyon dolar toplayarak gündeme geldi. O dönemde şirkette 60’tan fazla personel bulunuyordu. Şirket geçtiğimiz süreçte pozitif bir imaj sergiledi ve kamuoyuna yansıyan herhangi bir yasal problemi bulunmuyordu.

Çin tarafından gelen bu haber, geçtiğimiz günlerde Multichain CEO‘sunun Çin’de tutuklanmış olabileceğine dair komplo teorilerine paralel yaşandı. Multichain CEO’sundan haftalardır haber alınamıyor ve topluluk endişeli bekleyişine devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!