Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin Fiyatında Ani Sert Düşüş: Çin Kaynaklı Tutuklanma İddiaları Mı Tetikledi?

Cross-chain protokolü MultiChain’in yerel token’ı MULTI, kısa sürede %20’den fazla değer kaybı yaşadı. 

Multichain’in yerel token’ı MULTI, kısa süre içerisinde %23’ten fazla değer kaybedince birçok spekülasyon ortaya atıldı. MULTI, kısa süre içerisinde 6,52 dolar seviyelerinden 5,01 dolar seviyelerine kadar gerileme yaşadı.

Neler Oluyor?

Bugün bazı kullanıcıların Multichain’de fonların geçişinde anormal bir gecikmenin yaşandığını belirtmesi üzerine ekip bu gecikmelerin devam eden bir düğüm yükseltmesinden kaynaklandığını öne sürdü.

Bazı zincir geçişlerinin askıya almasının ardından platformun tekrardan hızlandığı ve yükseltmenin 24 saat içinde tamamlanacağının söylenmesine rağmen birçok kullanıcının 72 saattir fonlarına ulaşamadığı iddia edildi.

Öte yandan sosyal medyada dolaşan başka bir söylentiye göre Multichain ekibi, Çin polisi tarafından tutuklandı ve ekipte bulunan 1,5 milyar dolarlık fona el konuldu. Ayrıca iddialara göre bazı ekip üyeleri bugün 494 bine yakın MULTI transferi gerçekleştirdi.

On-chain analitik platformu Lookonchain, bazı yatırımcıların yüklü miktarda MULTI sattığını fark ettiklerini bildirdi. “0xb4df” adlı cüzdandan bir kullanıcının 2,75 milyon dolar değerinde 494 bine yakın MULTI’yi kripto para borsası Gate.io’ya aktardığını belirten platform, “hwg.eth”nin dün 200 bin dolarlık MULTI sattığını söyledi.

Lookonchain ayrıca kısa bir süre önce 2,4 milyon dolar değerinde 449 bin MULTI’nin Fantom Vakfı’nın Sushiswap üzerindeki likiditeden kaldıldığını hatırlatarak satış yapabileceğini dile getirdi.

CoinGecko verilerine göre MULTI, son 24 saatlik periyotta %27,2 düşüş yaşadı ve yazım esnasında dolardan 5,16 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!