Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’den Devlet Destekli Metaverse Platformu

Kripto para sektörüne yönelik karşıt politikaları ile bilinen Çin, hükümet destekli metaverse platformunu başlattığını duyurdu.

Çin’in Jiangsu eyaletinin Nanjing şehri tarafından yapılan bir açıklamaya göre ülke çapındaki metaverse araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi ve teşvik edilmesi adına Çin Metaverse Teknoloji ve Uygulama İnovasyon Platformu’nu açtığı.

Devlet destekli kuruluş, Information Science and Technology (NUIST) üniversitesi tarafından yönetilecek. Çin’deki akademik kurumların ve işletmelerin kaynaklarını birleştirerek kolektif bir ilerlemeyi hedefleyen platformun akademik çevreden ve işletmelerden oluşan bir kurucu ekibi bulunduğunun altı çizildi.

Üniversite rektörü Li Beiqun, Nanjing üniversitesinin mevcut platformun kurulmasında öncü olduğunu ve platform sayesinde Çin’de faaliyet gösteren metaverse aktörlerinin gelişiminin ivmeleneceğini belirtti.

Proje kapsamında gelecekte yeni istihdam kapılarının açılacağı ve teknoloji ile birlikte markaların sınırları aşarak daha büyük kitlelere hitap etmesinin sağlanacağı ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!