Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’dan Kripto Reklamlarına Yeni Yasak Önerisi

Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEBI), kamuya mal olmuş kişilerin kripto ürünlerini desteklemesini ve reklamını yapmasını yasaklamayı önerdiği bildiriliyor

BusinessLine’ın haberine göre ülkenin menkul kıymetler ve emtia piyasası düzenleyicisi SEBI, ünlüler ve sporcular dahil olmak üzeri kamuya mal olmuş kişilerin kripto ürünlerini desteklemesini ve reklamını yapmasını yasaklamayı önerdi. Düzenleyici kurum ayrıca reklamverenlerin olası yasa ihlallerini bildirmelerini önerdi.

Kaynaklar, SEBI’nin kısa bir süre önce konuyla ilgili görüşünü Hindistan Maliye Bakanlığı Daimi Komitesi‘ne sunduğunu bildirdi.

Kripto ürünlerinin yasal düzenlemelere tabii olmadığı göz önüne alındığında, ünlüler ve sporcular gibi kamuya mal olmuş kişiler kripto ürünlerini destekleyemeyecek ve reklamlarında kullanılmayacaktır.

SEBI, bunların yanı sıra kripto ürünlerini destekleyen kamuya mal olmuş kişilerin Tüketici Koruma Yasası dahil olmak üzeri belirli yasaların ihlalinden sorumlu tutulmasını ve Hindistan Reklam Standartları Konseyi (ASCI) sorumluluk reddi beyanına, “Kripto ürünlerindeki işlemler FEMA, BUSD Yasası ve PMLA gibi Hindistan yasalarının ihlali nedeniyle soruşturmaya yol açabilir” ifadelerinin eklenmesini önerdi.

Hindistan Maliye Bakanlığı ise SEBI’den, ASCI tarafından şubat ayında yayınlanan kripto reklamcılık yönergeleri hakkında görüş bildirmesini istedi.

ASCI’ın 1 Nisan tarihinde yürürlüğe giren kripto yönergelerinde şu ifadeler yer alıyor: “Kripto riskli bir kategori olduğundan reklamlarda yer alan ünlüler ya da tanınmış kişiler, reklamın içeriğinde yer alan içeriklerde tüketicileri yanıltmamak için özen göstermelidir”

Ülkenin Maliye Bakanı’nın kısa bir süre önce kripto düzenlemelerinin aceleye getirilmeyeceği söylediği Hindistan’da kripto geliri üzerinden %30 vergi alınıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!