Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hollanda’daki Bir Yetkiliden, Kripto Para Türevleriyle Yapılan İşlemlere Kısıtlama Önerisi

Hollanda’daki mali bir yetkili, hangi kripto para yatırımcılarının türev enstrümanlarla işlem yapabileceğine bir kısıtlama getirilmesini öneriyor.

Hollanda’daki Finansal Piyasalar Otoritesinde görev alan Paul-Willem van Gerwen’e göre sıradan yatırımcıların kripto para piyasasında opsiyon ve vadeli işlem sözleşmesi gibi enstrümanları kullanarak işlem yapması engellenmeli.

Niteliksiz yatırımcıların kripto paralara dayalı türev enstrümanlarıyla işlem yapmasının önlenmesi gerektiğini düşünen van Gerwen, bu piyasaların yeteri kadar şeffaf olmadığını, manipülasyona ve daha farklı yasa dışı işlemlere açık olduğunu vurguladı.

Birleşik Krallık’taki yetkililer, 2020 yılında buna benzer bir yasağı uygulamaya koymuşlardı. Finansal Davranış Kurumu (FCA) tarafından hayata geçirilen uygulama sebebiyle bu tarz işlemler yalnızca profesyoneller tarafından yapılabiliyor.

Finansal Piyasalar Otoritesinin henüz kripto para piyasası üstünde bu kadar kapsamlı bir yetkisi bulunmasa da, Avrupa Birliği’nin kripto para regülasyonlarını (MiCA) hayata geçirmesinin ardından bu durum değişebilir.

Van Gerwen, bunlardan ayrı olarak, dağıtılmış defter teknolojisi sayesinde ticari işlemlerin maliyetinin azaltılabileceğini belirtti ve bu teknolojinin daha yaygın bir şekilde kullanması gerektiği mesajını verdi. Van Gerwen, bu gibi işlemleri yine de merkezi bir şekilde yürütmenin de önemini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!