Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs Yanıtladı: TerraUSD Gibi Algoritmik Stablecoinler Nasıl Başarılı Olur?

Bankacılık devi Goldman Sachs’in analist ekibine göre algoritmik stablecoinler, ancak ödeme işlemlerinde yaygın olarak kullanılmaya başlarlarsa uzun vadede başarı elde edebilirler.

Algoritmik stablecoinler, yakın zamanda TerraUSD’de (UST) yaşanan krizin ardından gündemde yoğun bir şekilde yer bulmaya başladı.

Goldman Sachs’in araştırma ekibi, pazartesi günü bir rapor yayımlayarak stablecoin konusunu gündeme aldı. Raporda, “Stablecoinler günümüzde ancak kısıtlı düzeyde birer ödeme aracı olarak kullanılıyorlar. Bunlar gerçek hayatta ödeme amacıyla daha yaygın olarak kullanılmaya başlarlarsa bu varlıklara duyulan talep için sağlam bir zemin oluşabilir.” dendi ve şu ifade eklendi:

“Eğer bu işlemlerde (bu varlıklara yönelik) bir talep olursa, algoritmik stablecoinlerin uzun vadede hayatta kalabileceği gibi bir varsayımda bulunulabilir.”

Goldman Sachs ekibi, kripto para yatırımcılarının stablecoinler sayesinde piyasada işlem yaparken paralarını geleneksel paraya çevirme uğraşından kurtulduğunu ve stablecoinlerin böylece piyasadaki bir “ihtiyacı ortadan kaldırdığını” belirtiyor.

Goldman Sachs’in raporuna göre stablecoinler, döviz piyasasında işlem yapan yatırımcıların aşina olacağı bazı zayıflıklar barındırıyor. “Sabit kur rejimlerinde karşılaşılan bazı zayıflıklara algoritmik stablecoinlerde de karşılaşılıyor olması şaşırtıcı değil.” diyen analistler, bu zayıflıklardan birine örnek olarak “spekülatif saldırıları” gösteriyor.

Analistler yine de kullanım alanlarının çoğalması ve talebin büyümesi ile birlikte bu gibi stablecoinlerin sağlam bir zeminde büyümeye devam edebileceğini ekliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!