Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya Kripto Para Reformunu Bu Sene Bitirmek İstiyor

Avustralya hükümeti, kripto para dünyasındaki tokenların ne şekilde haritalandırılması gerektiği konusunu kamuoyuna açtı.

Avustralya hükümeti tarafından paylaşılan yeni belgeye göre “Token haritalandırma işlemi, kripto ekosistemindeki ürünlerin temel faaliyet ve fonksiyonlarını belirlemek ve bunları mevcut regülasyon çerçevesi üstünde haritalandırma sürecidir.”

Avustralya hükümeti, geçen yıl özellikle FTX gibi kripto para şirketlerinin yaşadığı çöküşlerin ardından kripto para piyasasındaki güvenlik önlemlerini artırmak için harekete geçti.

Hükümet Aralık 2022’de bir duyuru yapıp, kripto para hizmet sağlayıcılarının nasıl lisanslandırılacağı ve regüle edileceği ile ilgili 2023 yılı içerisinde bir düzen oturtacağını belirtmişti.

Hükümet, token haritalandırma sürecinin nasıl ilerleyeceğini belirlemek için sektördeki paydaşlardan 3 Mart 2023 tarihine kadar geri dönüş bekliyor.

Bugün yayımlanan belgede ayrıca hükümetin kripto para regülasyonları konusundaki planlarına dair de bilgiler yer alıyor.

Buna göre hükümet, kripto para hizmet sağlayıcılarının ne şekilde lisanslandırılması gerektiği konusunu da 2023’ün ortalarında kamuoyuna açacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!