Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflas Eden Bitcoin Madencisi, 38,6 Milyon Dolarlık Borcunu Kapatmaya Çalışıyor

Kripto para madencilik firması Core Scientific (CORZ), işletmesindeki madencilik cihazlarının yaklaşık %18’ini NYDIG’e verecek.

2022’nin sonunda iflas eden Core Scientific, aldığı 38,6 milyon dolarlık borcu kapatması için NYDIG’e 27 bin 403 tane madencilik cihazı verecek.

Core Scientific, Aralık 2022’nin sonu itibarıyla toplamda 153 bin tane madencilik cihazı kullanıyordu. İflas mahkemesi, Core Scientific’in NYDIG ile yapmaya çalıştığı anlaşmayı henüz onaylamadı.

Core Scientific, daha fazla madencilik cihazı alabilmek için NYDIG’den Ekim 2020 tarihinde 77,5 milyon dolar değerinde borç almıştı. Ama şirket üçüncü çeyreğin sonundan beri bu borcu ödememeye başladı.

Core tarafından yapılan açıklamaya göre mahkemenin bu anlaşmayı onaylaması, şirkete “kayda değer düzeyde fayda” sağlayacak. Çünkü şirket, NYDIG’e vermeyi planladığı cihazları artık kendi faaliyetleri için kullanmıyor.

Core Scientific’in NYDIG’den aldığı borca karşı teminat olarak gösterdiği cihazların yaklaşık %60’ı, Bitmain’in Antminer S19 modeli. Kalan kısım ise daha yeni bir model olan, Antminer S19j Pro.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!