Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum: Şangay Güncellemesi Bu Tarihte Test Edilecek

Mart ayındaki Şangay-Capella güncellemesine hazırlanan Ethereum geliştiricileri, Zhejiang adlı kamuya açık test ağını 7 Şubat günü aktif hale getirecek.

Şu an için ön izleme aşamasında olan Zhejiang, önümüzdeki günlerde yapılacak güncellemeyle birlikte herkesin kullanımına açık hale gelecek.

Artık proof-of-stake algoritmasıyla çalışan Ethereum blockchainine ether stake eden kullanıcılar, şu an için blockchaine yatırdıkları bu parayı geri çekemiyorlar.

Kısaca Shapella olarak da bilinen Şangay-Capella güncellemesi ile birlikte bu durum değişecek ve ağdaki validatörler, stake ettikleri etherleri çekebilmeye başlayabilecekler.

Ethereum geliştiricileri, bu güncellemeleri mart ayında uygulamaya sokabilmek için kamuya açık şekilde birkaç farklı test yapmayı planlıyor. Bunların ilki Zhejiang ile başlayacak.

Ethereum Foundation ekibinden Tim Beiko’nun paylaştığı bilgilere göre Ethereum ekipleri, şu anda Zhejiang’ı aktif hale getirmeden önce karşılaşılabilecek her türlü teknik sorunu çözmeye çalışıyor.

Önümüzdeki hafta aktif hale gelecek bu ağ sayesinde herkes bu güncellemeleri test edebilecek. Kullanıcılar burada validatör düğümü çalıştırıp, stake edilen etherleri geri çekmeyi deneyebilecekler.

Mart ayındaki Şangay-Capella güncellemesinden önce yapılacak son prova, Goerli test ağında gerçekleşecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!