Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Yatırımcıları Ay Sonuna Hazırlanmaya Başladı

Ethereum (ETH) opsiyon sözleşmeleriyle işlem yapan yatırımcılar, piyasada ay sonunda volatilite yaşanmasını bekliyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Ethereum ETF’si kurmak için VanEck ve Ark Invest/21Shares tarafından yapılmış başvurular hakkında sırasıyla 23-24 Mayıs tarihlerinde karar verecek. Kripto para analistleri, SEC’nin her iki başvuruyu da geri çevirmesini bekliyor.

Wintermute trader’ı Jake Ostrovskis’e göre yatırımcılar, SEC’nin ETF başvurularını bu ayın sonunda onaylamasına sadece %16 ihtimal veriyor. Ostrovskis’e göre Ethereum opsiyonlarının zımni oynaklığı, SEC’nin karar günü yaklaştıkça yükselebilir.

SEC’nin ETF başvurularını onaylamasına yüksek ihtimal verilmese de kripto para takipçileri, SEC’nin bunu neden onaylamadığı ile ilgili yapacağı açıklamayı yakından takip edecek. Bu, Ethereum’un ABD’de hangi statüde değerlendirildiğini anlamak açısından önem taşıyor.

Presto Research analistleri, konuyla ilgili şu yorumu yaptı:

“Analistler, SEC’nin belgelerinde neden ret kararı alınabileceğiyle ilgili olası bir sebep buldu, [burada] bu araçların emtia tröstü olarak kaydedilmesinin usulsüz olduğu çünkü Ethereum’un menkul kıymet olabileceği belirtildi. Bu, SEC’nin konuyla ilgili kararını çoktan verdiği ve bunu sonradan meşrulaştırmaya çalıştığı görüşünü destekliyor.”

CoinGecko verilerine göre Ethereum, günlük bazda yatay bir grafik çizdi ve 2.912 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!