Güney Kore Kripto Para Borsalarını Artık Resmen Tanıyor
Güney Kore hükümeti aldığı yeni kararla birlikte kripto para borsalarının statüsünü resmen tanıyacağını duyurdu ve artık ülkedeki borsaların Kore ekonomisinde resmen bir yeri olacak.
Yerel haber kaynaklarından B-Chain’in yaptığı habere göre Blockchain sektöründe iş yapan şirketler artık farklı şekillerde değerlendirilmeye başlayacaklar. Getirilen yeni düzenlemelerle birlikte kripto para borsaları artık “kripto-varlık borsaları ve aracıları” olarak tanımlanıyorlar. Kripto para borsaları bundan önce “komünikasyon tüccarı” olarak tanımlanıyorlardı.
Ethereum ve EOS gibi Blockchain platformları yeni düzenlemeler doğrultusunda “Blockchain bazlı yazılım kaynağı ve gelişim işleri” olarak değerlendirilecekler.
Ana başlıklar altında çeşitli alt başlıklar da yer alacak ve kripto para sektöründeki projeler en uygun oldukları başlığa göre kategorize edilecekler.
Bir hükümet yetkilisinin getirilen yeni sınıflandırmalarla ilgili yorumu şöyle:
“Yeni standartları bu ayın sonlarında yürürlüğe sokmayı düşünüyoruz. Detaylar hakkında konuşamıyorum.”
Resmiyet Artıyor
Güney Kore hükümetinin attığı bu adım ülkedeki kripto para piyasasının çok daha resmi ve yasal bir konuma ulaşması anlamına geliyor.
Hükümet bu yılın başlarında kripto para sektörüyle ilgili çeşitli adımlar atmaya başlamış ve özellikle kripto para borsalarını geliştirmek için kolları sıvamıştı. Hükümet kripto para borsalarını özellikle de güvenlik alanında geliştirmek ve olabilecek en üst düzeye çıkarmak istiyor.
Hükümetin getirdiği düzenlemeler kimine göre gayet yerindeyken kimine göre biraz fazla aşırı kaçıyor. Belirttiğimiz üzere kripto para borsalarını olabildiğince güvenli bir hale getirmek isteyen hükümet, bazen ‘sert’ olarak değerlendirilebilecek düzenlemeler getiriyor. Mesela Ripple, kripto para sektörünün yoluna taş koyulmaması gerektiğini ve sektöre biraz daha esnek kurallar getirilmesi gerektiğini savunanlar arasında.
Ülke ayrıca ICO’ları kapsayan bir yasak getirmişti ve bu yasak hala yürürlükte. Ancak son zamanlarda çıkan bazı haberlere göre hükümet bu yasağı yeniden değerlendirmeye aldı ve yapacağı araştırmalar sonrasında yasağı kaldırabilir.
Hükümet kripto para sektörünü düzenlemenin yanında özellikle Blockchain teknolojisiyle de ilgileniyor. Hatta yetkililer Blockchain teknolojisinin tam olarak hangi alanlarda kullanılabileceğini, bu teknolojinin tam potansiyelini araştırmak için 230 milyon dolar gibi bir bütçe ayırdı. Hükümet bunun da yanında tamamen bu alana hitap eden ve 10 bin uzmanı, 100 şirketi kapsayacak bir eğitim programı üstünde de çalışıyor.