Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’de Meclis ICO Yasağını Kaldırmayı Görüşecek

Tüm ICO’ların üzerine kabus gibi çöken Güney Kore hükümeti, bu hamlesinden 8 ay sonra bu sefer bu yasağı kaldırmayı görüşecek. Konuyla ilgili çıkan haberlerde bir ekibin, yerel ICO’lara katılım yolunu açabilmek için bir teklif sunacağı ve bu konunun mecliste görüşüleceği kaydedildi.

Güney Kore basınında çıkan haberlere göre 300 kişiden oluşan ekip, ülkede gerekli yatırımcı koruma ve çeşitli kuralların oturtulmasının ardından, yeniden ICO’lara katılıma izin verilmesi yönünde resmi bir teklif sunarken; hükümetin Endüstri v4.0 vizyonunda Blockchain’in rolünü azalttığını ve bunun da hiç doğru bir şey olmadığını ifade etti. Özellikle, Güney Kore ve Çin’in ICO’lar konusunda izlediği sert tutumun; buradaki girişimcileri Singapur ve İsviçre gibi daha dostane ülkelere ittiği ve bu durumun da Güney Kore’ye zarar verdiği  belirtiliyor.

Ayrıca Güney Kore basını, Ulusal meclis ile Güney Kore hükümeti arasında yapılacak bu görüşmelerin hayli hızlı geçmesini ve sonucun çabucak çıkmasını bekliyor. ICO’lar konusunda daha net kuralların konmasını ve yatırımcı koruma süreçlerinin de iyileştirilmesini isteyen meclis, hükümete çağrıda bulunarak; Blockchain yarışında geri kalmamaları gerektiğini ifade ediyor. Gerek halka mal olmuş gerekse de bu konu hakkında ismi kamu oyunda pek bilinmeyen uzmanların; kripto para sektöründe şeffaflığı ve güvenilirliği arttırmasını isteyen meclisin kaleme aldığı raporda, şu ifadeler kullanıldı:

”Hükümet, kripto para piyasası konusunda yeni bir komite kurup sektörün ihtiyaç duyduğu şeyleri yerine getirmelidir. Bu sayede Blockchain teknolojisinden ülke olarak daha fazla verim alabiliriz. Kripto para ticareti ve ICO’lar konusunda da net bir yasal sınırların olduğu kurallar bütününe ihtiyacımız olduğu açıktır.”

Güney Kore’de ICO’lara yönelik yasakların kaldırılması süreçleri, bu ay başından beri sıklıkla konuşulmaya başlandı. Daha önce de hükümette olan Kore Demokrat Partisi bu yönde bir yasa taslağı hazırlanacağını belirtmiş ve ülkede yeni ICO’ların düzenlenmesinin önünün açılabileceğini belirtmişti. Açıklamada, şu ifadeler kullanılmıştı:

”Bu taslak, temelde ICO’ların hükümet denetiminde yeniden düzenlenmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Bunu yaparak amaçladığımız temel şey, ülkedeki Blockchain girişimlerini rahat ettirmek.”

Öyle ya da böyle, Güney Kore’de kripto paralara bakış konusunda birtakım değişiklikler yaşandığı kesin. Hükümet kanadından yavaş yavaş kripto paraların iyi yönlerine vurgular gelmeye devam ederken, bakalım süreç nasıl işleyecek…

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment