Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York Post Gazetesi’nden Bitcoin’e Salvolar: Bitcoin Kısa Bir Süre Hiçbir Değer Taşımayacak

Medya ve dünyanın ‘eski toprak’ insanlarının Bitconi ile ilgili yaptığı yorumlar bazen gerçekten çok şaşırtıcı olabiliyor. Özellikle eski bankacıların, sistemi tamamen değiştirme şansı olan kripto paralar ile ilgili yaptığı enteresan açıklamalara bir yenisi daha eklendi.

John Crudele: Bitcoin’in Hiçbir Değeri Yok

Kısa bir süre içinde önce JP Morgan Chase CEO’su Jamie Dimon’un kripto paraların lideri konumundaki Bitcoin’e ‘sahtekarlık’ yakıştırması yapmasının ardından daha sonra da dev yatırımcı Warren Buffet, Bitcoin’i neredeyse fare zehrine benzetti ve o da bu açıklaması ile şimşekleri çok ciddi oranda üzerine çekti.

Bazen yüksek profilli ve itibarlı insanların kripto paralar ile ilgili böyle yorumlar yapması, insanları gerçekten de meraka sürüklerken aslında fiyatlara da etkisi oluyor. Ancak bu tarz işinde başarılı ve kaliteli insanların hangi bilgiye ya da kanıtlara dayanarak böyle bir şey dedikleri ise meçhul. Eğer gerçekten Bitcoin’in hiçbir değeri yoksa neden bu yönde konuşmaya ya da kanıtlar ortaya sunmaya ihtiyaç duyuyorlar?

Bunların sonuncusu, bir yüksek seviye finansal görevlerinden ziyade bu sefer New York Post gazetecisinden geldi. Konuyla ilgili bir yazı kaleme alan ve başlığını da ”Bitcoin Neden Kısa Bir Süre Sonra Hiçbir Değer Taşımayacak” şeklinde atan John Crudele, Bitcoin’e verdi veriştirdi. Crudele, 2018’de neredeyse bu yıl boyunca %70 değer kaybeden Bitcoin’i umarsızca eleştirirken, unuttuğu bir şey vardı ki kripto para, 2017 yılında %2000’lik muhteşem bir artış yakalamıştı.

Bitcoin’in hiçbir devlet, kurum ya da kuruluş tarafından desteklenmediğini belirten Grudele, Bitcoin’in bundan dolayı hiçbir değere sahip olmadığını belirtti.  Aynı Bitcoin eleştirenlerin kullandığı argümanı kullanan Grudele, Bitcoin’in arkasındaki tek şeyin hacklenebilir bir kod olduğunu ifade etti.

Tabii ki de bankacıların ya da Grudele’nin anlamadığı ya da anlamak istemediği şey, kodun gayet de güvenilir bir şey olduğu. Özellikle de kendini neredeyse 10 yıldır kanıtlamış ve başarısı bilinen bir kodsa, bu kodun desteklediği ürün; gerçekten de tek bir grup ya da kişi tarafından desteklenmiş bir ürüne göre çok çok daha güvenilir bir sistemdir.

Crudele’nin biraz da tık kaygısı ile kaleme aldığı yazısında görülen tek şey bu. Yine Bitcoin’e klasik balon diyen ve sahtekarlık iddiaları atan Crudele; görüşüne göre lale, kara para aklama ve terör finansmanı gibi bilindik iddiaları ise Bitcoin’e yöneltmeyi, şu anda kabul etmemiş. Belki de Crudele onları bir sonraki temelsiz yazısına saklamıştır. Kim bilir?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment