Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Biden’ın Bütçe Planında Kripto Para Detayı: İşte O İki Madde

ABD hükümeti yakın zamanda açıklayacağı bütçe planında kripto paralar özelinde iki önemli konuyu ele almayı amaçlıyor.

Wall Street Journal tarafından sunulan haberde, Biden yönetiminin 9 Mart Perşembe günü açıklayacağı bütçe planının detaylarında kripto para endüstrisi hakkında dikkat çeken başlıklar yer alıyor. Gelecek 10 yıl içerisinde bütçe açığını 3 trilyon dolar azaltmayı planlayan hükümet, özellikle kripto para vergilerini artırma ve “Wash Trading” işlemlerinin önüne geçmeyi amaçlanıyor.

Vergilerde iki kat artış ve Wash Trading işlemlerine yasak

ABD yasalarına göre kripto ticaretin iki büyük açık bulunuyor ve Biden hükümeti bu duruma müdahale etmek için hazırlanıyor. Şu anda ABD hukukuna göre yatırımcılar herhangi bir kripto para birimini zararına satıp bireysel vergilerinden bu zararı düşmeyi talep edebiliyor. Ardından yatırımcılar aynı miktarda ve türde kripto para birimini tekrar satın alabiliyor.

Bunun vergi açığı yarattığını düşünen hükümet ise yeni kurallar getirerek durumun önüne geçmeyi amaçlayacak. Uzmanlara göre atılan bu adım ABD’ye 24 milyar dolar katkı sağlayacak. Ayrıca Biden yönetimi, uzun vadeli yatırımlarda 1 milyon dolardan fazla kazanan yatırımcılar için sermaye kazancı vergi oranının %20’den %39,6 çıkarılmasını teklif edecek.

Öte yandan ikinci büyük konu ise Wash Trading işlemlerinin önüne geçilmesi olacak. Wash Trading, bir balinanın piyasada yanıltıcı ve yapay bir faaliyet yaratmak için aynı finansal araçları aynı anda satıp/satın aldığı bir piyasa manipülasyonu şekli olarak izah edilebilir.

Geneleksel piyasalarda bu tür işlemler tamamen yasaklanmıştır. Fakat kripto piyasalarında devam eden bu açık, ülkelerin finansal sitemlerine milyarlarca dolarlık zarar olarak yansıyor. Biden hükümetinin yeni bütçe teklifinde kripto sektöründeki benzer işlemlerin yasaklanması ve denetlenmesi önerilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!