Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası Mt.Gox Son Kayıt Tarihini Bir Kez Daha Erteledi!

Tokyo Merkezli iflas eden Bitcoin (BTC) borsası Mt. Gox, ödeme planında erteleme yaptığını duyurdu.

Mt.Gox resmi web sitesi üzerinden 9 Mart tarihinde yayınlanan bir bildiride, alacaklılar için başvuru tarihinin ve ödeme yapılması planlanan tarihin değiştiğine yer verildi. Borsa tarafından paylaşılan notta, alacaklılar için son başvuru tarihinin 10 Mart’tan 6 Nisan’a ertelendiği belirtildi. Öte yandan yapılan duyuruda daha önce 30 Eylül 2023 olarak belirlenen geri ödeme tarihinin 31 Ekim 2023’e ertelendiği beyan edildi.

Söz konusu erteleme işleminin tüm mağdurların eksiksiz olarak başvurularını tamamlayabilmesi için yapıldığını belirten borsa, bir sonraki uzatma talebinin olumsuz karşılanabileceğini ve bu nedenle mağdurların bir an önce kayıtlarını yapmaları gerektiğini ifade etti. Mt.Gox’un şu anda ödemesi gereken yaklaşık 142 bin Bitcoin, 143 bin Bitcoin Cash (BCH) ve 505 milyon dolar bulunuyor.

Bu, Mt.Gox geri ödemelerinin ilk ertelenişi de değil. Mt. Gox’un tasfiye ekibi 6 Ocak tarihinde yayınladığı bir bildiride, geçtiğimiz yılın ekim ayında 31 Temmuz olarak belirlenen Bitcoin dağıtım tarihinin 30 Eylül’e ertelendiğini duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!